Πλεύρης: Είμαστε σε επιφυλακή-Τις επόμενες 10-15 ημέρες θα έχουμε εικόνα για την μετάλλαξη Όμικρον | PellaNews

Πλεύρης: Είμαστε σε επιφυλακή-Τις επόμενες 10-15 ημέρες θα έχουμε εικόνα για την μετάλλαξη Όμικρον

Για τη μετάλλαξη Όμικρον, την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού αλλά και τον εμβολιασμό των παιδιών από 5 έως 11 ετών μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τη Δευτέρα (29/11) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Τις επόμενες 10-15 ημέρες θα έχουμε εικόνα για την μετάλλαξη Όμικρον. Η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα και είμαστε σε επιφυλακή, καθώς η μετάλλαξη κινείται σε διαφορετικές χώρες» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

 

«Μόλις υπάρχουν τα πρώτα στοιχεία θα γίνουν ανακοινώσεις, ενώ επισήμανε ότι αυτή την στιγμή κυρίαρχη στην χωρά μας είναι η μετάλλαξη Delta» σημείωσε.

«Το εμβολιαστικό πρόγραμμα κινείται σε επίπεδα Μαρτίου»
Εστιάζοντας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι η χώρα μας κινείται σε επίπεδα Μαρτίου σε ότι αφορά τα ραντεβού και τις καθημερινές δόσεις, επισημαίνοντας ότι πλέον πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν να κάνουν την πρώτη η την τρίτη δόση και έχουν πειστεί ότι πρέπει να εμβολιαστούν.

«Έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο όσοι έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου» είπε.

Εμβόλιο για τον κορονοϊό
Παράλληλα ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι ενδεχομένως μέσα στη βδομάδα να ανοίξει η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε τρίτες χώρες.

Μιλώντας κλείνοντας για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5- 11 ετών στην Ελλάδα ο Θάνος Πλεύρης εκτίμησε μετά την απόφαση του ΕΜΑ είναι πιθανό να υπάρξει έγκριση και στη χώρα μας, παρέπεμψε ωστόσο στις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.