close search results icon

Άγιο Φως: Ολοκληρώθηκε η τελετή Aφής στα Ιεροσόλυμα - Γιατί η ελληνική αποστολή είναι χωρισμένη σε δύο γκρουπ

Άγιο Φως: Ολοκληρώθηκε η τελετή Aφής στα Ιεροσόλυμα - Γιατί η ελληνική αποστολή είναι χωρισμένη σε δύο γκρουπ

Η ελληνική αποστολή για λίγα μέτρα που χωρίζει το Πατριαρχείο με τον Ναό της Αναστάσεως, πέρασε από τέσσερις ελέγχους, από τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο.

ελληνική διπλωματική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κότσιρα, θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Θεόφιλο. Στις 7.30μμ αναμένεται η άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, απ’ όπου και θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις ε προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Είναι η πρώτη φορά που Μεγάλο Σάββατο η Αγία Πόλη έχει τόσο λίγο κόσμο, τόσο λίγους προσκυνητές. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για λόγους ασφάλειας, η ελληνική αποστολή έχει χωριστεί σε δύο γκρουπ προκειμένου να μεταβούν από το Πατριαρχείο στον ναό όπου επικρατεί συγκίνηση, χαρά και δέος.

Μαζί με τους Ορθόδοξους βρίσκονται οι Αρμένιοι και οι Κόπτες. Η κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει φόβο στους προσκυνητές, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με την παρουσία της ισραηλινής αστυνομίας και του στρατού να είναι έντονη στα στενά δρομάκια της παλαιάς πόλης.

Φέτος ο αριθμός των προσκυνητών είναι αρκετά μειωμένος. Μάλιστα έχει ανακοινωθεί από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ότι εντός και εκτός του ναού, για λόγους ασφαλείας, ο αριθμός των πιστών δεν θα ξεπερνά τους 4.200. Είναι μάλιστα, κάτι που τηρείται.


Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως η ελληνική αποστολή για λίγα μέτρα που χωρίζει το Πατριαρχείο με τον Ναό της Αναστάσεως, πέρασε από τέσσερις ελέγχους, από τέσσερα διαφορετικά σημεία.


Υπεύθυνος της ελληνικής αποστολής είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κότσιρας και συμμετέχουν στην αποστολή ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ