close search results icon

Δήμος Έδεσσας... Το μέλλον των νομικών προσώπων και η ανάγκη διατήρησης τους

Δήμος Έδεσσας... Το μέλλον των νομικών προσώπων και η ανάγκη διατήρησης τους


Ένα θέμα που απασχόλησε το Δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας στην πρόσφατη συνεδρίαση του ήταν το μέλλον των νομικών προσώπων. Ως γνωστόν η κυβέρνηση αποφάσισε την συγχώνευση των νομικών προσώπων στον Δήμο με το μέλλον των επιχειρήσεων να είναι αβέβαιο. Όπως ήταν φυσικό το θέμα αυτό τέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας από τους δύο προέδρους των νομικών προσώπων, ενώ τοποθετήθηκε τόσο ο Δήμαρχος Γιάννης Μουράτογλου όσο και ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Τσεπκεντζής 

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ Νατάσα Ιατρίδου κατά την τοποθέτηση της τόνισε την σημασία που έχει η δημοιτκή επιχείρηση για τον Δήμο Έδεσσας ενώ επισήμανε πως σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου θα φέρει προς ψήφιση τις αποφάσεις που θα λάβει το Διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. 

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Γιάννης Μουράτογλου, ο οποίος στις 18 Οκτωβρίου είχε συνάντηση με τον Υπουργό για το μέλλον των νομικών προσώπων, καθώς προκύπτουν πολλά ζητήματα τόσο οικονομικά όσο και λειτουργίας, όπως επισήμανε. Μάλιστα ο Γιάννης Μουράτογλου μετέχει και στην επιτροπή για την σύνταξη της ΚΥΑ που θα προβλέπει την διαδικασία της συγχώνευσης.

s-1.PNG



Γιάννης Μουράτογλου: Το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει το νομικό πρόσωπο


Ο Δήμαρχος Έδεσσας τόνισε μεταξύ άλλων πως θα βρεθεί στην Αθήνα εκ νέου ώστε να συζητήσει με τους Υπουργούς για την διαδικασία της συγχώνευσης ενώ επισήμανε πως σε ορισμένους δήμους θα συνεχίσουν να υπάρχουν τα νομικά πρόσωπα αρκεί να έχουν ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά. Εκείνο που τίθεται επιτακτικά είναι το μοντέλο διοίκησης μετά την συχγώνευση τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Μουράτογλου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει όπως ανέφερε εκ νέου επαφές στην Αθήνα και στα Υπουργεία.

tsepkentzis.PNG



Γιάννης Τσεπκεντζής: Το ζήτημα είναι εμείς τι θέλουμε, θα μας δώσουν την ευκαιρία να κρατήσουμε τα νομικά μας πρόσωπα;


Από την πλευρά του ο νέος Δήμαρχος Έδεσσας έθεσε το ζήτημα συνέχισης της λειτουργίας των νομικών προσώπων καθώς ο Δήμος Έδεσσας έχει τουριστικό προϊόν και οι δημοτικές του επιχειρήσεις είναι αναγκαίες για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Έδεσσας. Πρέπει να προσπαθήσουμε για την συνέχιση της λειτουργίας των νομικών προσώπων τόνισε με έμφαση ο Γιάννης Τσεπκεντζής.

Σίγουρα όπως τονίστηκε το θέμα αυτό θα απασχολήσει το Δημοτικό συμβούλιο και στα επόμενα δημοτικά συμβούλια, με την ηγεσία του Υπουργείο Εσωτερικών να θέτει ζήτημα για το μοντέλο διαχείρισης μετά την συχγώνευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ