close search results icon

Δυναμική παρουσία Σταμενίτη στο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεωργίας

Δυναμική παρουσία Σταμενίτη στο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεωργίας

Στην Καλαμάτα για το Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Γεωργίας βρίσκεται ο Διονύσης Σταμενίτης 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, o οποίος στο διάστημα της θητείας του έχει αποδείξει πως στηρίζει τους Έλληνες Αγρότες,  μίλησε για την Νέα ΚΑΠ αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Ο ίδιος άλλωστε με την εμπειρία του και την μεθοδικη εργασία του έχει καταφέρει να λύσει βασικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου 

Δείτε το link 

fb-img-1714130706030.jpg

Απο την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε 

GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - 10ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ


👉🏼 Η επισιτιστική επάρκεια, η επόμενη πρόκληση για τον πλανήτη

👉🏼 Οι αλλαγές στην #ΚΑΠ μπορούν όχι μόνο να κάνουν βιώσιμο τον πρωτογενή τομέα, αλλά να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση για τη μετάβασή του στη #νέα_εποχή

👉🏼 Στόχος μας ο δομικός μετασχηματισμός του αγροδιατροφικού κλάδου και η στροφή σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα πρωταγωνιστούν η γνώση, οι νέες τεχνολογίες, η βιωσιμότητα, η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια


📍 Στην #Καλαμάτα για το Συνέδριο της Gaia Επιχειρείν, στην οποία αξίζουν θερμά #συγχαρητήρια για τη διαχρονική συμβολή στη βελτίωση της ανταγωνιστικής ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. 👏🏼 Ιδιαίτερα δε στον Πρόεδρο, #Χρήστο_Αυγουλά, που υπηρετεί τον αγροτικό κόσμο από κάθε μετερίζι. 🤝🏼Μαζί να οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. 


✅ Η ΚΑΠ είναι ζήτημα μείζονος σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ευημερία, σε μια εποχή στην οποία η #κλιματική_κρίση είναι η νέα πραγματικότητα. 


✅ Η ΚΑΠ που θέλουμε είναι σύγχρονη, δυναμική και απόλυτα αναπτυξιακή! Κοιτάει μπροστά με οξυδέρκεια και προσαρμοστικότητα.

🇬🇷 Έγκαιρα υποβάλαμε το 1ο αίτημα για τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου.

🇬🇷 Έγκαιρα προχωρήσαμε στην ενεργοποίηση του #EUMED9

🇬🇷 Με σχέδιο καταθέσαμε 19 τεκμηριωμένες προτάσεις για αλλαγές, τις οποίες στήριξε η ομάδα Υπουργών Γεωργίας του #ΕΛΚ.


📈 Με την πρόταση αναθεώρησης που ψηφίστηκε προχθές καταδεικνύεται πως οι προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς. Πρόκειται για μια τριπλή ΝΙΚΗ: 1️⃣για τους Ευρωπαίους #αγρότες, 2️⃣για την #Ελλάδα και 3️⃣για ολόκληρη την #Ευρώπη.❗️Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες για περισσότερες βελτιώσεις. 


ℹ️ Τα 19,3 δις € που διοχετεύονται στη Χώρα μας για την περίοδο ‘23-‘27 μπορούν να δώσουν την ώθηση ώστε ο πρωτογενής τομέας να περάσει στη νέα εποχή.🔹Η Κυβέρνηση και η ηγεσία του #ΥΠΑΑΤ επενδύουμε στην «ισορροπία μεταξύ πράσινης μετάβασης και επισιτιστικής ασφάλειας».


✅ Με τις αλλαγές που έχουμε καταφέρει και όσες αγωνιζόμαστε να πετύχουμε, εξασφαλίζουμε ότι η ΚΑΠ θα είναι πάντα επίκαιρη, αποτελεσματική, ένα δομικό εργαλείο για την ανταγωνιστική ανάπτυξη, την προκοπή και την ασφάλεια όλων όσων δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα!


🔗 https://www.minagric.gr/2013-04-05-10-13-09/ministry-example/ypaat-grafeio-typou/deltiatypou/16588-dt260424


Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ