close search results icon

Ένα υπερηρωικό τριήμερο έρχεται στη Θεσσαλονίκη – Επιστρέφει το The Comic Con με πλήθος εκθετών από Ελλάδα και εξωτερικό (ΦΩΤΟ+Video)

Με 150 Έλληνες συμμετέχοντες και 19 διεθνείς καλεσμένους. 

Ένα υπερηρωικό τριήμερο διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς επιστρέφει για όγδοη χρόνια η έκθεση του The Comic Con 8 στη ΔΕΘ από τις 17 μέχρι και τις 19 Μαΐου.

Με διπλάσιο χώρο, στο Βελλίδειο αλλά και στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ, 150 Έλληνες συμμετέχοντες και 19 διεθνείς καλεσμένους η όγδοη διοργάνωση του The Comic Con μεγαλώνει και θα υποδεχτεί και φέτος πλήθος επισκεπτών, με σημαντικό αντίκτυπο για τη Θεσσαλονίκη.

Το πρωί της Πέμπτης σε συνέντευξη τύπου οι διοργανωτές μίλησαν για τις λεπτομέρειες της φετινής έκθεσης, δίνοντας την υπόσχεση για ένα πλούσιο τριήμερο για όσους αγαπούν τα κόμικς, τη λογοτεχνία του φανταστικού, το gaming και τα επιτραπέζια παιχνίδια.

Το The Comic Con διευρύνεται

«Φέτος διανύουμε το 10ο έτος από τη γέννηση του convention. Σε κανονικές συνθήκες θα μιλούσαμε για τη 10η επετειακή διοργάνωση αλλά μεσολάβησαν τα χρόνια της πανδημίας. Φέτος φτάσαμε στο τρίτο σημείο αναφοράς για τη διοργάνωση. Είχαμε ξεκινήσει από τη μικρή όπως φαντάζει σήμερα Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι. Το 2018 μετακομίσαμε στο νέο μας “σπίτι”, στο Βελλίδειο και φέτος το 2024 προσθέσαμε άλλον έναν όροφο όπως έλεγαν παλιά στις οικοδομές, έναν “όροφο” 3.000 τμ, το Περίπτερο 6», ανέφερε ο κ. Λεόντιος Παπαδόπουλος, ένας εκ των διοργανωτών του The Comic Con.

«Το Thessaloniki Comic Convention δημιουργήθηκε για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος ήταν επειδή αγαπούσαμε τα κόμικς. Περάσαμε αμέτρητες ώρες διαβάζοντας κόμικς, είχαμε αγαπημένους δημιουργούς, αγαπημένους σχεδιαστές. Ο εύκολος τρόπος για να συναντήσουμε τα ινδάλματά μας ήταν να μπούμε σε ένα αεροπλάνο, να πάμε στις Ηνωμένες Πολιτείες ή όπου αλλού γίνονται μεγάλα comic conventions. Εμείς επιλέξαμε να τη δύσκολη λύση. Να φέρουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη και να μοιραστούμε τη χαρά για τα κόμικς», επεσήμανε συμπληρωματικά.

Ο chief marketing officer της διοργάνωσης, Βαγγέλης Σωφρονάς παρουσίασε τα μεγάλα ονόματα των φετινών συμμετεχόντων, κάνοντας λόγο για μια διοργάνωση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες εκθέσεις του εξωτερικού. Ο Kevin Eastman, εκ των συνιδρυτών των Teenage Mutant Ninja Turtles, ο Drew Karpyshyn, ο οποίος ανήκει στη συγγραφική ομάδα των Star Wars, ο Ακίνδυνος Γκίκας, ηθοποιός φωνής και ο Scott Kolins, ο οποίος είναι γνωστός καθώς ζωγράφισε τον σούπερ ήρωα Flash, βρίσκονται στα ονόματα των πιο γνωστών συμμετεχόντων.

Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo ΑΕ, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο οποίος υπογράμμισε από την πλευρά του ότι μετά από την ανάπλαση, το The Comic Con θα γίνεται σε ένα υπερηρωικό εκθεσιακό κέντρο. «Οι υποδομές μας δεν είναι αυτές που θέλουμε να είναι. Θέλουμε να ανταγωνιστούμε μεγάλα γεγονότα. Έχουμε τις δυνατότητες, έχουμε την πίστη, έχουμε το υλικό και έχουμε τους ανθρώπους», τόνισε.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλης Γάκης που παρέστη επίσης στη συνέντευξη τύπου δήλωσε πως πρόκειται για ένα θεσμό που προσφέρει στη Θεσσαλονίκη, ενώ παρακολουθώντας τον εν τη γενέσει του μέχρι σήμερα, σημειώνει ότι διευρύνεται σημαντικά.

«Εγώ και ο Κυριάκος Ποζρικίδης ανήκουμε στη γενιά τού Μίκυ Μάους και του Μπλέικ. Θυμάμαι ότι τρέχαμε στα περίπτερα για να αγοράσουμε τα κόμικς. Ήταν ένας τρόπος διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Κάναμε ανταλλαγές μεταξύ μας. Χαίρομαι πολύ που το The Comic Con είναι ένας επιτυχημένος θεσμός της πόλης με έντονη εξωστρέφεια», είπε.

pspspsps.jpg



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ