close search results icon

Έρχεται mini κακοκαιρία

Έρχεται mini κακοκαιρία

Καλοκαιρινό θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο, ωστόσο από την Κυριακή αναμένεται αστάθεια με ισχυρό βοριά και τοπικές βροχές. Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με λίγο πιο χαμηλές θερμοκρασίες κοντά στις κανονικές για την εποχή.


Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στο Open, θα έχουμε μία σύντομη διαταραχή που θα περάσει το απόγευμα της Κυριακής (07/04) από τα ανατολικά και βόρεια

Το Σάββατο θα επικρατήσουν εξαιρετικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 28 βαθμούς Κελσίου.


Από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής, θα ξεκινήσουν βροχές από την ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο. Προς το βράδυ θα κατέβουν πιο νότια και θα επηρεαστεί η Αττική και η Εύβοια αλλά και η Πελοπόννησος.


Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.


Σύμφωνα επίσης με τον μετεωρολόγο, η αφρικανική σκόνη θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα, με ένα μικρό "κύμα" να έρχεται την επόμενη εβδομάδα από τη Ρουμανία, το οποίο όμως δεν θα μας απασχολήσει πολύ.


Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί στη χώρα μέχρι τις 11 Απριλίου, μετά ο καιρός θα χαλάσει και πάλι.


Συγκεκριμένα, μετά τις 11 Απριλίου, αναμένεται μία πιο οργανωμένη κακοκαιρία με περισσότερες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας αλλά όχι κάποιο "βαρύ" κρύο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.


Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το μεσημέρι-απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα τοπικά τους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στην Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ