close search results icon

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους κατά του ελληνόκτητου πλοίου «Cyclades»

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους κατά του ελληνόκτητου πλοίου «Cyclades»


Επίθεση με τρεις βαλλιστικούς πυραύλους και drone κατά ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου που έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα εξαπέλυσαν οι Χούθι όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διοίκηση (U.S. Central Command) με σχετική ανάρτηση της στο Twitter.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση το πλοίο φέρει σημαία Μάλτας. H εκτόξευση των πυραύλων των Χούθι έγινε ανάμεσα στις 10 το πρωί και τις 17:20 το απόγευμα (ώρα Υεμένης) της Δευτέρας (29/4). Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε τραυματισμός και το πλοίο συνέχισε την πορεία του, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλήρωμα του πλοίου δεν υπάρχουν Έλληνες.

Η ανακοίνωση από το U.S. Central Command

Το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο που φέρει την ονομασία Cyclades, χωρητικότητας 60384 dwt, ναυπηγήθηκε το 2017 και ανήκει στην εταιρεία Eastern Mediterranean του Θανάση Μαρτίνου.

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για τα πυρά κατά του MV Cyclades, του MSC Orion και δύο αμερικανικών πλοίων. Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα, η οποία ελέγχει την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά και μεγάλο μέρος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας της χώρας, έχει εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων εναντίον πλοίων από τον Νοέμβριο.

 iefimerida.gr

Το ελληνόκτητο πλοίο Cyclades / Φωτογραφία: marinetraffic.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ