close search results icon

Φωτιά στην Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ έπληξε το Ιράν

Φωτιά στην Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ έπληξε το Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή.

Την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις στη Ράφα, στη νότια Γάζα, συναγερμός σήμανε στη Μέση Ανατολή νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όταν μεταδόθηκε ότι πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν στρατιωτική βάση στο Ιράν. Καταρρίφθηκαν drones, δεν έχει γίνει «επίθεση με πυραύλους ως τώρα», απάντησε η Τεχεράνη με τον πλανήτη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο μεταξύ δεν ενέκρινε την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη.


Υπέρ της ένταξης της Παλαιστίνης ως πλήρες μέλος ψήφισαν 12 από τις 15 χώρες, δύο απείχαν και οι ΗΠΑ καταψήφισαν την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης, με το βέτο να γκρεμίζει για ακόμα μια φορά τα όνειρα εκατομυρρίων Παλαιστινίων.

Κανένα σχόλιο προς το παρόν από τον ισραηλινό στρατό για την επίθεση στο Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν έχει «κανένα» σχόλιο να κάνει «προς το παρόν» σχετικά με τις πληροφορίες περί «ισχυρών εκρήξεων» στην περιοχή όπου βρίσκεται στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ιράν, στην επαρχία Ισφαχάν.


«Δεν έχουμε κανένα σχόλιο προς το παρόν», περιορίστηκε να πει εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.


Το Ισραήλ διεμήνυσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως θ’ ανταποδώσει την επίθεση του Ιράν το Σαββατοκύριακο με εκατοντάδες drones και πυραύλους.


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα το πρωί πως ενεργοποιήθηκαν σειρήνες συναγερμού στο βόρειο Ισραήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ