close search results icon

Γιάννης Μουράτογλου: Αφήνουμε έργα και γεμάτα ταμεία

Γιάννης Μουράτογλου: Αφήνουμε έργα και γεμάτα ταμεία

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας με την παρούσα σύνθεση αλλά και στην τελευταία του ως Δήμαρχος τοποθετήθηκε ο Γιάννης Μουράτογλου.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος αρχικά παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Έδεσσας, κάνοντας λόγο πως αφήνουμε έναν Δήμο με απόθεμα 3,300,000 ευρω. Ο Γιάννης Μουράτογλου αφού μίλησε αναλυτικά για τα αποθεματικά του Δήμου και τις υποχρεώσεις μίλησε για τα έργα που κληροδοτεί η δημοτική αρχή. 

Τα έργα αυτα όπως τόνισε ο Γιάννης Μουράτογλου είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν τόσο την Έδεσσα όσο και τα χωριά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά έργα είναι η κατασκευή του νέου γηπέδου Έδεσσα, το Open Malla, η δημιουργία καταφύγιου αδέσποτων ζώων, η συντήρηση μνημείων της πόλεως, οι ασφαλτοστρώσεις, οι αναπλάσεις οικισμών από το Αντώνης Τρίτσης, η επισκευή ασφαλτοσρώσεων, η πυρασφάλεια του Δημαρχείου, οι επεμβάεις σε σχολεία, η επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού αλλά και υδρευτικού δικτύου, ενώ παρουσίασε και τις τεχνικές μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ακόμη ο απαρχόμενος Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων στον Δήμο Έδεσσας από το πρόγραμμα Φιλόδημος 2 αλλά και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. 

Ο Γιάννης Μουράτογλου αναφέρθηκε και στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτηρίων στην Έδεσσα, ενώ έκανε αναφορά και στην κοινωνική πολιτική που άσκησε ο Δήμος απέναντι στις ευπαθείς όμαδες αλλά και στις παρεμβάσεις που έγιναν για τον τουρισμό της πόλης.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος μίλησε και για τα έργα της ΔΕΥΑ, με την δημιουργία και αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης τόσο στην Έδεσσα όσο και στα χωριά αλλά και στην τοποθέτηση ηλεκτρικών και ψηφιακών υδρομέτρων. Ενώ τέλος ευχήθηκε καλή θητεία στη νεά δημοτική αρχή και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στον Γιάννη Χατζόγλου όπως και τον Φίλιππο Γκιούρο ενώ εκανε ιδιαίτερη αναφορά και στους υπαλλήλους του Δήμου Έδεσσας

Ακούστε αναλυτικά την τοποθέτηση του απερχόμενου Δημάρχου Έδεσσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ