close search results icon

Γκάλοπ-σταθμός: Βγάζει κανένα νόημα να πανηγυρίζουν στη Νέα Δημοκρατία;

Γιατί το λέμε αυτό;

Ο καιρός περνάει με ταχείς ρυθμούς και οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν, με τα επιτελεία των κομμάτων να βάζουν τα δυνατά τους. Οι πολιτικοί αρχηγοί και τα υψηλόβαθμα στελέχη «σαρώνουν» τη χώρα προς άγρα ψήφων, καθώς οι επερχόμενες εκλογές μπορεί να μην είναι εθνικές αλλά θα δείξουν (πάρα) πολλά.

Τα πράγματα, φυσικά, είναι ξεκάθαρα σε ό,τι έχει να κάνει με την… κορυφή: η Νέα Δημοκρατία, κατά την προσφιλή της συνήθεια τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ετοιμάζεται γι’ ακόμα έναν περίπατο, μιας και ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ και το τρίτο ΠΑΣΟΚ ακόμα κι αν αθροίσουν τα ποσοστά τους δεν φτάνουν αυτό του κυβερνώντος κόμματος.

Ποιο είναι, όμως, αυτό το ποσοστό της ΝΔ;

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Marc η ΝΔ συγκεντρώνει το 33,4% , με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει 14,7% και το ΠΑΣΟΚ 11,4%.

Φυσικά, μετά τα όσα ακούγονταν στα πρόσφατα γκάλοπ- εκεί που η Νέα Δημοκρατία ήταν κάτω από 30%– αυτό το 33%+ είναι μια θετική εξέλιξη. Πρακτικά, όμως, έχει λόγο να πανηγυρίζει η κυβέρνηση γι’ αυτό το νούμερο; Οι διαρροές λένε πως ο πρωθυπουργός έχει κυκλώσει ακριβώς αυτό το 33%, όμως αν το δει κανείς ρεαλιστικά είναι λίγο.

Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί μόλις το περασμένο καλοκαίρι, ούτε έναν χρόνο πριν δηλαδή, η ΝΔ έπιασε το εκκωφαντικό 40,5%. Τώρα, λοιπόν, έχει απολέσει 7 ολόκληρες μονάδες, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν είναι ανεβασμένος αλλά σε απόλυτα νούμερα είναι πεσμένος, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάρρευση των υπολοίπων.

Άρα, προς τι τόσος ενθουσιασμός, πέραν της επιθυμίας για δημιουργία εντυπώσεων;

Ρητορικό το ερώτημα…

πηγή: instanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ