close search results icon

"Ιχνογραφώντας στον Κάμπο" με τον Παύλο Νεκτάριο Παπαδόπουλο

Κάθε Παρασκευή στο pellanews.gr

Ιχνογραφώντας στον Κάμπο

screenshot-24.png

@ Μετά την έντυπη πορεία τους εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οι «Ιχνογραφήσεις» της Πέλλαnews μεταφέρονται, σαν άλλος Ερμής, διαδικτυακά, εδώ, στο πολύ όμορφο και φιλόξενο site του pellanews.gr. Από εδώ θα ταξιδεύουμε στην πορεία των γεγονότων, είτε τοπικών, είτε πανελλαδικών, είτε όσων αφορούν την Ευρώπη και τον κόσμο.

@ Όλα παγκόσμια είναι άλλωστε. Όπως το ποδόσφαιρο και η Coca Cola.

@ Πέρα από οποιαδήποτε σοβαρά ζητήματα, από τα πιο σοβαρά είναι η ενοχή των Μίχου και Πισπιρίγκου για όσα έκαναν. Τώρα θα πληρώσουν. Αναμένονταν οι δύο αποφάσεις και η δικαιοσύνη έλαμψε, τελικώς, φως αληθινόν!

@ Το θέμα είναι να λάμπει πάντα βεβαίως, όπως και στην περίπτωση των Τεμπών. Εκεί έλαμψε ευρωπαϊκά. Ελλαδικά πολύ φοβάμαι ότι έχουμε πολύ σκοτάδι…

@ Στα τοπικά ζητήματα και χωρίς να έχω παρακολουθήσει την τελευταία συνεδρίαση που έγινε με τον ισολογισμό, στην πόλη των Γιαννιτσών και στα χωριά του Δήμου Πέλλας, βλέπω μια κίνηση έντονη από πλευράς δημοτικής αρχής, με έναν “σκασμό” εργασίες και παρεμβάσεις.

@ Κι αναρωτιέμαι, τι στο καλό, όλα αυτά δεν γίνονταν, είχαν να γίνουν χρόνια. Τι έλειπε; Τα υλικά; Οι εργαζόμενοι;

@ Την απάντηση αυτή μόνο η πρώην δημοτική αρχή μπορεί να τη δώσει.

@ Τη μείζον δεν τη ρωτώ. Μείζον ήταν, μείζον έμεινε, από τη θέση μείζον βλέπει. Οπότε όπως βλέπει τόσα χρόνια, όπως η ίδια λέει, θα έπρεπε να έχει κάνει τον κόσμο άνω κάτω που δεν γίνονταν τα «αυτονόητα».

@ Από την μία λοιπόν ο ένας δεν έκανε, ο άλλος δεν κατέγραφε για να τα λέει. Ήρθε ο τρίτος και τους έβαλε τα γυαλιά. Τώρα που έχει ήλιο, γίνονται και ηλίου.

@ Προσοχή βέβαια και στα μυωπικά, γιατί το «σύνδρομον» μπορεί να πιάσει και όποιον κατέχει την εξουσία. Όπως ξεκίνησε, πρέπει να συνεχίσει. Δεν το λέμε εμείς. Ο κόσμος το λέει αυτό.

@ Ο οποίος κόσμος αυτά που βλέπει τα πήρε με καλό μάτι. Θετικές οι απόψεις. Υπάρχουν και τα «ναι μεν, αλλά», τα οποία όμως έως και το 2023 ήταν σε άλλο τέμπο, μπινελικίου σοπράνο ας πούμε ένα πράγμα…

@ Πάμε στην παρουσία της ΓΣΕΕ στα Γιαννιτσά, όπου με «οικοδεσπότη» το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, κλιμάκιο της και μάλιστα με δύο έμπειρους συνδικαλιστές (Φωτόπουλος, Καραγεωργόπουλος).

@ Τα στοιχεία που παρουσίασαν για ανεργία και μισθούς στην Ελλάδα, είναι τόσο τρομακτικά, που σου έρχεται να κοιτάξεις το διαβατήριο σου και να τρέξεις όπου…γης εκτός από ‘δω! Με στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ και Ινστιτούτο Ερευνών της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε ειδικά ο Φωτόπουλος, όχι στον αέρα.

@ Για τις συντάξεις δε; Τόσο «σανό» που τους ρίχνουν τους ανθρώπους, δεν το τρώνε ούτε τα άλογα.

@ Ξεμουδιάσαμε και τα είπαμε εν ολίγοις. Θα λέμε περισσότερα, θα οργανωθούμε και με περισσότερα. Επί του παρόντος, εδώ ραντεβού, κάθε Παρασκευή. Υγεία να έχουμε, τα ξαναλέμε.

*κεντρική φώτο: Πίνακας - Γάτσιου Ελένη (braggart.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ