close search results icon

Ο Πέλεκυς στο Διαδίκτυο

Ο Πέλεκυς στο Διαδίκτυο

Άλλη μια Τετάρτη και ο Πέλεκυς είναι κοντά σας και αυτή την εβδομάδα. 

@ Αρχίζοντας από τις Ευρωεκλογές και τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, το  πολιτικό θερμόμετρο ηδη ανεβαίνει. Η ψήφος στις Ευρωεκλογές δεν ειναι μια χαλαρή ψήφος αλλα μια σημαντική επιλογή.  Οι Ευρωβουλευτές που θα επιλεγούν  θα πρέπει να μπορούν να προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας μας και οχι να δυσφημούν την πατρίδα μας.

@ Να θυμάστε επίσης πως τα κόμματα ανήκουν σε ευρύτερες πολιτικές ομάδες με την μεγαλύτερη ομάδα να είναι το λαϊκό κομμα, στο οποίο ανήκει και η Νεα Δημοκρατία, η κατ εξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη της πατρίδας μας. Βέβαια μέχρι τις ευρωεκλογές θα τα ξανά πούμε για το συγκεκριμένο θέμα.

Ας περάσουμε στην τοπική επικαιρότητα:

@ Δημοτικό συμβούλιο είχε στον Δήμο Αλμωπίας το βράδυ της Τρίτης με πολλές βέβαια απουσίες (κυρίως από τον Αντιπολίτευση που έλειπε η μισή αλλά και τον αντιδήμαρχο Τεχνικής υπηρεσίας).

@Η δε ελάσσονα Αντιπολίτευση έφυγε πριν τελειώσει το συμβούλιο (γύρω στις 9 όταν αρχίζουν οι ψυχοκορες και η γη της Ελιάς) ενώ και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της άρδευσης αποχώρησε την ώρα που συζητούνταν το θέμα. 

@Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν. Αν έχουμε τόσες απουσίες στους 3 πρώτους μήνες τι θα γίνει στα 3 χρόνια; 

@Εδώ αξίζει ενα μπράβο στον πρόεδρο της Περίκλειας που έρχεται σε κάθε συμβούλιο και διεκδικεί τα θέματα του χωριού του.

@Πλιάτσικο έγινε στο Εργοτάξιο του Δήμου Αλμωπίας όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Μπάτσης.  Λυπηρό γεγονός φυσικά με την αστυνομία να διερευνά την υπόθεση.  Βέβαια ο Δήμος πρέπει να λάβει μέτρα προστασίας του Εργοτάξιο

@ Νεο επεισόδιο στο θέμα της Εστίας με το ΔΙΕΚ Αριδαίας.  Στη μέση οι σύμβουλοι που καλούνται να αποφασίσουν για το εάν πρέπει να κάνουν πρακτική οι σπουδαστές του ΙΕΚ στην Εστία. Προσωπικά επειδή εμένα στην εστία λέω πως όχι.  Η εστία είναι χώρος φιλοξενίας παιδιών και όχι χώρος για πρακτική 

@Ευτυχώς ειναι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απο την Πελλα. Ετσι μετα το Φράγμα του Αλμωπαίου που φερει την υπογραφή Σταμενίτη είχαμε και αύξηση του προϋπολογισμού για τα σχέδια βελτίωσης


@Τελος μια που πάμε προς την Μεγάλη Εβδομάδα.  Ας προσπαθήσουμε να πάρουμε λίγο απο από το πνεύμα της αγάπης και της Συγχωρήσεως.  Οι τακτικές "χαστούκια" σε βουλευτές που ψήφισαν την ισότητα στον γάμο ( όπως εγινε στην Καβάλα απο στέλεχος της ΝΙΚΗ) δεν έχουμε καμία σχέση με το Ορθόδοξο Πνεύμα.  Ο Χριστός μας δέχθηκε χαστούκια και ύβρεις όπως θα ακούσουμε στα Ευαγγελία της Μεγάλης Πέμπτης. 

@Ο Αρχιεπίσκοπος άλλωστε για άλλη μια φορά μίλησε ορθά και σοφά.  Η εκκλησία είναι χώρος μετάνοιας και αγάπης.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ