close search results icon

Κοινή ανακοίνωση συμπαράστασης αγροτικών συλλόγων Πέλλας προς τους διωκόμενους συναδέλφους της Χαλκιδικής

Κοινή ανακοίνωση συμπαράστασης αγροτικών συλλόγων Πέλλας προς τους διωκόμενους συναδέλφους της Χαλκιδικής

Σε προκαταρκτική εξέταση σέρνονται αγωνιστές αγρότες της Χαλκιδικής, την Τετάρτη 17 Απρίλη.

Πρόκειται για δίωξη που ασκείται για τις κινητοποιήσεις του περασμένου Γενάρη και Φλεβάρη, που συνάδελφοι αγωνιστές, βγήκαν στο δρόμο, όπως έκαναν χιλιάδες πανελλαδικά, διεκδικώντας το δικαίωμα να μείνουν στα χωράφια τους. Πρόκειται για συναδέλφους που πρωτοστάτησαν στο μπλόκο των Μουδανιών, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η σημερινή κυβέρνηση, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις προηγούμενες, τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, που μας έστελνε στα αγροτοδικεία το 2016, το 2019.

Αντί να δώσουν λύσεις στα βασικά αιτήματά μας, που παλεύουν όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας μας, για μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες τιμές για να μας μένει εισόδημα, προστασία της παραγωγής μας με αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, ενάντια στις επιπτώσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, μας πάνε στα δικαστήρια.

Αυτό που θέλουν είναι να μένουμε θεατές και χειροκροτητές όσο μας τσακίζουν, “να σε κάψω Γιάννη, να σ´αλείψω λάδι”, μόνο που τώρα ούτε το λάδι μας έμεινε, αφού με την τιμή του να αγγίζει τα 15 ευρώ το λίτρο, είναι απλησίαστο. Τα αγροτοδικεία φανερώνουν την υποκρισία και την κοροϊδία της κυβέρνησης, από τη μια να χαρακτηρίζει δίκαια τα αιτήματά μας ο πρωθυπουργός και από την άλλη να μας σέρνει στα δικαστήρια.

Νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουν τους αγώνες μας ή θα αποπροσανατολίσουν την αγροτιά, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μας πεισμώσουν ακόμα περισσότερο. Το ίδιο επιχείρησαν στην Πέλλα στο παρελθόν, σέρνοντας στα αγροτοδικεία συναδέλφους από το μπλόκο Γυψοχωρίου, για τις κινητοποιήσεις του 2016. Δε τους βγήκε, οι συνάδελφοι αθωώθηκαν γιατί το οργανωμένο αγροτικό κίνημα ήταν σαν μια γροθιά και είχε στο πλευρό του, συμπαραστάτες, φορείς και εργατικά σωματεία.

Ο οργανωμένος αγώνα είναι αυτός που φέρνει αποτελέσματα μέχρι σήμερα, και είναι αυτός που τους τρομάζει, γι’ αυτό και τον βάζουν στο στόχαστρο.

Στο πρόσωπο των συναδέλφων, επιχειρείται να δικαστεί κάθε αγρότης και κτηνοτρόφος της χώρας!

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε να χάσουμε πολλά πράγματα, όταν κινδυνεύει η γη μας, τα σπίτια μας και η παραγωγή μας! Δεν κάνουμε πίσω, συνεχίζουμε με πιο μαζικούς, πιο αποφασιστικούς αγώνες, με τους Αγροτικούς Συλλόγους δυνατούς και μαζικούς!

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Πέλλας είναι στο πλευρό σας και μαζί με σας θα οργανώσουμε τους νέους αγώνες μας!

1. Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας “ΕΝΟΤΗΤΑ”

2. Αγροτικός Σύλλογος Μεσημερίου – Έδεσσας

3. Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης “ΟΜΟΝΟΙΑ”

4. Μπλόκο Αλμωπίας

5. Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ