close search results icon

Μήνυμα του Ιράν στις ΗΠΑ σχεδόν 24ωρες μετά την επίθεση του στο Ισραήλ: Τα αντίποινα ολοκληρώθηκαν

Μήνυμα του Ιράν στις ΗΠΑ σχεδόν 24ωρες μετά την επίθεση του στο Ισραήλ: Τα αντίποινα ολοκληρώθηκαν


Το Ιράν έστειλε ιδιωτικό μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώνοντας ότι τα αντίποινα κατά του Ισραήλ ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος των ΗΠΑ.

Αργά το Σάββατο, η Τεχεράνη είχε προχωρήσει σε δημόσια τοποθέτηση ότι η επίθεσή του ήταν μια απάντηση στο χτύπημα του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό και «το θέμα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί». Ωστόσο, ο Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε «νέα επίθεση κατά των συμφερόντων του ιρανικού έθνους θα αντιμετωπιστεί με μια πιο βαριά απάντηση», σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι του Ιράν IRIB.

Στο μεταξύ η πολύωρη συνεδρίαση του ισραηλινού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση για το πώς θα απαντήσει το Ισραήλ στην επίθεση με πυραύλους και drone του Ιράν.

Το υπουργικό συμβούλιο είναι αποφασισμένο να ανταποκριθεί - αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το χρονοδιάγραμμα και το εύρος, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος σημειώνοντας ότι ο στρατός έχει αναλάβει να βρει πρόσθετες επιλογές.

Ωστόσο ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ένας Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν επιδιώκουν να κλιμακώσουν την κατάσταση με το Ιράν.

Οι Ισραηλινοί υπουργοί Μπένι Γκαντζ και Γκάντι Άιζενκοτ υποστήριξαν την άμεση δράση, αλλά η τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, οδήγησε σε απόφαση να καθυστερήσει η απάντηση.

Το Ισραήλ αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς στις μεγάλες συγκεντρώσεις και να ανοίξει ξανά τα σχολεία τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δεν έχει εντοπίσει καμία «συγκεκριμένη ή αξιόπιστη απειλή» για τις ΗΠΑ από τότε που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ.

protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ