close search results icon

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ΚΚΕ που ζουν ή κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ΚΚΕ που ζουν ή κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ΚΚΕ που ζουν ή κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου απαρτίζεται από αγωνιστές και αγωνίστριες. Εκφράζει τη γνήσια εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση!

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές απαρτίζεται από αγωνιστές και αγωνίστριες που συµµετέχουν:

▶ Στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνηµα, στους αγώνες που εκδηλώθηκαν σε µεγάλους κλάδους.

▶ Στο κίνηµα ενάντια στους πλειστηριασµούς των λαϊκών κατοικιών.

▶ Στο κίνηµα των αγροτών µε τα µπλόκα του αγώνα, των αυτοαπασχολούµενων επαγγελµατοβιοτεχνών και επιστηµόνων ενάντια στη φοροληστεία.

▶ Στο γυναικείο ριζοσπαστικό κίνηµα που διεκδικεί µέτρα ολόπλευρης προστασίας των γυναικών από την πολύµορφη βία ενάντιά τους.

▶ Στο κίνηµα της νεολαίας µε τις µεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις σχολές και τα σχολεία.

Ανάμεσα στους 42 υποψήφιους, υπάρχουν 6 από αυτούς που ζουν ή κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη.

Αυτοί συγκεκριμένα είναι :

Παναγιώτης Αλωπούδης

Μετανάστης στη Γερµανία, με καταγωγή από Θεσσαλονίκη. Νοσηλευτής στο Νοσοκοµείο Rems Murr Kliniken, πρόεδρος της Οµοσπονδίας Γερµανικών Συνδικάτων (DGB) στον Νοµό Rems Murr του κρατιδίου της Βάδης - Βυρτεµβέργης, µέλος του Επιχειρησιακού Συµβουλίου των νοσοκοµείων Rems Murr Kliniken.

Ελένη Γερασιµίδου

Ηθοποιός, µέλος του Σωµατείου Ελλήνων Ηθοποιών, του οποίου υπήρξε πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραµµατέας. Έχει καταγωγή από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Έχει βραβευτεί στο Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης για τη συµµετοχή της στην ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα». Από το 2016 µε την οικογένειά της -Αντώνη Ξένο και Αγγελική Ξένου- λειτουργούν το «Από Κοινού Θέατρο». Έχει διατελέσει βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης µε το ΚΚΕ, δηµοτική σύµβουλος στον Δήµο Αθηναίων και περιφερειακή σύµβουλος Αττικής.

Κώστας Ιντζές

Ελεύθερος επαγγελµατίας. Μέλος του Διοικητικού Συµβουλίου της Ένωσης Εστιατόρων - Ψητοπωλών & Καφέ - Μπαρ Θεσσαλονίκης, περιφερειακός σύµβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Ηλίας Κονδύλης

Αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Τµήµα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), γραµµατέας του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ΑΠΘ και µέλος της Εκτελεστικής Γραµµατείας της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Πολιτική Υγείας στην Ευρώπη (ΙΑΗΡΕ).

Βασίλης Τοµπουλίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Το 2000 εισήχθη στη Νοµική Σχολή του Δηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης. Πραγµατοποίησε µεταπτυχιακές σπουδές στο Τµήµα Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου της Νοµικής Σχολής του ΔΠΘ. Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης από το 2007. Είναι δηµοτικός σύµβουλος εκλεγµένος µε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήµο Θεσσαλονίκης. Είναι µέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και του Τµήµατος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανέστης Τσουκαράκης

Συνταγµατάρχης εν αποστρατεία, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Οµοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ), με καταγωγή από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης . Επίτιµος πρόεδρος της Πανελλαδικής Οµοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Το γραφείο τύπου

της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας

του Κ.Κ.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ