close search results icon

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της πανίσχυρης στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της πανίσχυρης στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων υποστράτηγος Ααρών Χαλίβα παραιτήθηκε και θα εγκαταλείψει τη θέση του μόλις οριστεί ο διάδοχός του, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Χαλίβα είχε δηλώσει πέρυσι πως αποδέχεται την ευθύνη για τις αποτυχίες των υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίες επέτρεψαν την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρχιπλοίαρχος Χαγκαρί, απευθυνόμενος σε δεύτερο ενικό στους ομήρους που πήρε η Χαμάς μετά τη σοκαριστική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, είπε χθες «θα συνεχίσουμε να πολεμάμε ωσότου γυρίσετε σπίτι». Πρόσθεσε πως οι συγγενείς των ανθρώπων που συνεχίζουν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας για πάνω από έξι μήνες βιώνουν αφόρητη κατάσταση και πρέπει να γίνει το παν για να αφεθούν ελεύθεροι οι αγαπημένοι τους.

Ως πριν από μερικές εβδομάδες, ισραηλινές πηγές λογάριαζαν πως απέμεναν λίγοι λιγότεροι από εκατό όμηροι ζωντανοί από τους 129 ακόμη στον θύλακα, όμως πλέον εκφράζονται φόβοι πως είναι νεκροί πολύ περισσότεροι από 34.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, κάπου 34.100 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί και άλλοι σχεδόν 77.000 έχουν τραυματιστεί από το ξέσπασμα του πολέμου.

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ