close search results icon

Παράσταση διαμαρτυρίας από Δικηγορικό Σύλλογο και Δημοτική Αρχή- Κατερίνα Ιγνατιάδου: «Άδικη απόφαση η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας»

Παράσταση διαμαρτυρίας από Δικηγορικό Σύλλογο και Δημοτική Αρχή- Κατερίνα Ιγνατιάδου: «Άδικη απόφαση η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας»

Τον αγώνα για τη μη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας συνεχίζουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Έδεσσας και η Δημοτική Αρχή, ενωμένοι και αποφασισμένοι, διότι όπως τόνισε για άλλη μια φορά και η Δήμαρχος, κα Κατερίνα Ιγνατιάδου πρόκειται για μια άκαιρη και άδικη απόφαση.

Η Δήμαρχος, μετά και την επίσκεψη της στην Αθήνα και στον υπουργό κ. Φλωρίδη αλλά και στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μπούγα προχώρησε σε δηλώσεις έξω από το κτήριο του Ειρηνοδικείου Σκύδρας (που ας μην ξεχνάμε ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης) όπου παρέστη μαζί με συνεργάτες της και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου. Δίπλα στη Δήμαρχο και σε κοινή γραμμή παρούσα και η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας, κα Λεμονιά Γαϊσίδου υπερασπιζόμενη την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου σε Περιφερειακή Έδρα του Πρωτοδικείου Έδεσσας, ενός Πρωτοδικείου που κατά γενική ομολογία είναι ένα από τα χειρότερα στην επικράτεια ακατάλληλο να φιλοξενήσει ακόμη και τους ίδιους τους δικηγόρους πόσο μάλλον αν υπάρξει συσσώρευση υποθέσεων και ανθρωπίνου δυναμικού από Σκύδρα και Αριδαία.

Παρών στη διαμαρτυρία και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκύδρας, Γιάννης Σουμελίδης ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων τη λογική κόστους οφέλους που οδηγεί τις κυβερνητικές αποφάσεις στις συγχωνεύσεις με αποτέλεσμα ο πολίτης να μην μπορεί να έχει ουσιαστικά πρόσβαση στη δικαιοσύνη και εν τέλει να αμφισβητείται μ’ αυτές τις επιλογές ακόμη και η δημοκρατία.

Τις δικές τους τοποθετήσεις έκαναν και δύο δικηγόροι της περιοχής, ο κ. Μάνος Κανάκης (δικηγόρος Σκύδρας) και ο κ. Θανάσης Πατετσίνης (δικηγόρος Έδεσσας) υπογραμμίζοντας τη λάθος κατεύθυνση του νομοσχεδίου και το λάθος σκεπτικό που οδηγεί στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας (άλλης μιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση του πολίτη) και τονίζοντας ότι θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για την ανατροπή της απόφασης.

skudra-eirhnodikeio-pellanews20240415-112126.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ