close search results icon

Πολλές πολιτιστικές δράσεις με παρουσία της Αντιδημάρχου Ευφροσύνης Μερεμητσάκη

Θέατρο, ομιλία και μνημόσυνο στην ατζέντα της Αντιδημάρχου Πέλλας και με αρμοδιότητες σε Πολιτισμό-Τουρισμό. 

Πολλές πολιτιστικές δράσεις με παρουσία της Αντιδημάρχου Ευφροσύνης Μερεμητσάκη

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Σε πολλές πολιτιστικές δράσεις των τελευταίων ημερών βρέθηκε η Αντιδήμαρχος Πέλλας (με αρμοδιότητες στον Πολιτισμό και Τουρισμό της πρώην ΔΗΚΕΠΑΠ) Ευφροσύνη Μερεμητσάκη. 

Καταρχήν βρέθηκε στην όμορφη παράσταση με τον Τάκη Χρυσικάκο:

Πραγματοποιήθηκε χθες η μουσικοθεατρική παράσταση «Τα κατά Μάρκον». Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως συγκινητική παράσταση όπου «ξυπνούν» στον θεατή ιστορικές μα και μουσικές μνήμες. Το προσεγμένο αφιέρωμα τόσο σε δυο ανθρώπους που διέγραψαν εξαιρετική πορεία όσο και σε σημαίνουσες στιγμές της Ελληνικής ιστορίας την οποία βίωσαν αλλά και τραγούδησαν δεν θα μπορούσε να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Ταυτόχρονα, επί δυο ώρες συνεχούς παρουσίας πάνω στην σκηνή, ο εξαιρετικά ταλαντούχος κ. Τάκης Χρυσικάκος καθήλωσε το κοινό με την ερμηνεία του!

Σας ευχαριστούμε για την όμορφη βραδιά!

Κατόπιν, παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Ι.Λ.Ε. "Φίλιππος", με ομιλητή τον καθηγητή κ. Ρεράκη:

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Α/ ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης & η Β ΕΛΜΕ Πέλλας σε συνεργασία με την Ιστορική- Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» υπό την αιγίδα του Δήμου Πέλλας πραγματοποίησαν εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ρεράκη με θέμα «Η Ίωση της οργής και της βίας των νέων κατά τους τρεις Ιεράρχες». Μια εκδήλωση αφιερωμένη στο πολύτιμο έργο των Τριών Ιεραρχών που αποτελούν προστάτες των Γραμμάτων.

Τέλος, η κ. Μερεμητσάκη ήταν παρούσα στο Ετήσιο Μνημόσυνο Υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών των προγόνων Ανατολικορωμυλιωτών:

Πραγματοποιήθηκε χθες 3 Φεβρουαρίου το Ετήσιο Μνημόσυνο Υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών των προγόνων Ανατολικορωμυλιωτών. Ήταν μια λιτή, συμβολική και συγκινητική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Φεβρουαρίου από το Ιερό Ίδρυμα των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα» που έχει την έδρα του στον Δήμο μας και συγκεκριμένα στην Λειβαδίτσα Ραχώνας. 

Την επιμνημόσυνο δέηση τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Χερουβείμ Τσίνογλου. 

Στην εκδήλωση αυτή είχα την τιμή, εκπροσωπώντας τον Δήμο Πέλλας, να γνωρίσω τα μέλη του Δ.Σ. τους Ιδρύματος και ιδιαίτερα τον δραστήριο Πρόεδρό του κ. Ζαφειρόπουλο Απόστολο, με τον οποίο ανανεώσαμε το ραντεβού μας. Αμεσα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Δήμαρχο Πέλλας κ. Στάθη Φουντουκίδη παρουσιάζοντάς του τις δράσεις αλλά και τα σπουδαίο έργα που σχεδιάζει το Ίδρυμα να υλοποιήσει όπως η κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου του Ιδρύματος στον ίδιο χώρο όπου βρίσκονται ο Ιερός Ναός και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ