close search results icon

Στην τελική ευθεία η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας – Εντυπωσιακές εικόνες από την πρόβα

Στην τελική ευθεία η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας – Εντυπωσιακές εικόνες από την πρόβα

Στην τελική ευθεία είναι οι προετοιμασίες για την αυριανή τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στη γενέτειρα των Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία. Οι πρόβες έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία ενώ για σήμερα στις 11.30 π.μ. είναι προγραμματισμένη η τελική πρόβα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί και πάλι στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας στις 16 Απριλίου 2024, για να ξεκινήσει το ταξίδι της προς τη γαλλική πρωτεύουσα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Στην τελετή θα συμμετάσχουν 48 καλλιτέχνες, που επιλέχθηκαν για την ομοιότητά τους με τους νέους στην αρχαιότητα. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Καλλιτεχνική διευθύντρια και Χορογράφος των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το 2008, Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ο Ολυμπιακός Ύμνος θα ερμηνευτεί από την κορυφαία Mezzo – Soprano Joyce DiDonato και Master of Ceremonies θα είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε την πρόβα της τελετής στην Αρχαία Ολυμπία το πρωί της Δευτέρας (15/4) και οι εικόνες είναι εντυπωσιακές.

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ