close search results icon

Συμμετέχει και η Πέλλα-Κλειστά φαρμακεία την Τετάρτη (8/3) στο πλαίσιο της απεργίας

'Εθνικό πένθος-Δικαίωμα στην ασφάλεια". 

Και τα φαρμακεία θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 8 Μαρτίου για να καταγγελθεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Στην Αθήνα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ότι συμμετέχει με στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και καλεί όλους τους φαρμακοποιούς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στον Πειραιά τα φαρμακεία θα είναι κλειστά όλη την ημέρα αύριο, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά αποφάσισε τα φαρμακεία της Περιφέρειάς του να παραμείνουν κλειστά.

«Για πρώτη φορά στα χρονικά κάνουμε απεργία ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ και όχι αιτημάτων. Κάθε υπεύθυνος θα πρέπει να πληρώσει το μέγεθος της δικής του ευθύνης καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να διασφαλίσει στο ακέραιο την ασφάλεια των συγκοινωνιών» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών και τις οικογένειες τους, στηρίζουμε τις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων για τη συμμετοχή τους αύριο στο εθνικό πένθος, κατά τον τρόπο που αυτοί έχουν επιλέξει, και προτρέπουμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά».

Στη Θεσσαλονίκη τα φαρμακεία θα είναι κλειστά αύριο από τις 11:30 έως της 14:30, λόγω της στάσης εργασίας που κήρυξε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε ένδειξη πένθους για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Κατά τις ώρες της στάσης εργασίας το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Στην κινητοποίηση ανακοίνωσε ότι συμμετέχει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου, με τρίωρη στάση εργασίας. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων «…προχωρούμε σε διακοπή λειτουργίας των φαρμακείων μας από τις 12.00 έως τις 15.00, την Τετάρτη 8/3/2023 ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών και συμπαράστασης στις οικογένειες που βίωσαν την απώλεια των δικών τους προσώπων». Κατά το εν λόγω τρίωρο οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα κατά τόπους εφημερεύοντα φαρμακεία.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας γνωστοποίησε επίσης την συμμετοχή του.

332733177-1350766112165786-7420393770305034443-n.jpg

με πληροφορίες από την efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ