close search results icon

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Σκάνδαλο κατά της Δημοκρατίας τυχόν αποφυλάκιση Κασιδιάρη»

Τι αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Ανακοίνωση με αφορμή το αίτημα αποφυλάκισής του με όρους που υπέβαλε ο Ηλίας Κασιδιάρης, εξέδωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης επισημαίνει ότι ότι «η περίπτωση αποδοχής της αίτησης του κ. Κασιδιάρη για υφ’ όρον απόλυση του από την φυλακή, θα αποτελέσει σκάνδαλο κατά της Δημοκρατίας».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, επικαλούμενος την έκτιση των 3/5 της ποινής των 13 ετών κάθειρξης που του επιβλήθηκαν όταν καταδικάστηκε ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, έχει υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης. Λίγες ημέρες νωρίτερα, το αντίστοιχο αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου, ηγέτη της οργάνωσης είχε γίνει δεκτό, ωστόσο έχει ασκηθεί έφεση στο δικαστικό συμβούλιο.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, σημειώνει στην ανακοίνωσή του:

«Η περίπτωση αποδοχής της αίτησης του Ηλία Κασιδιάρη για υφ' όρον απόλυση του από την φυλακή, θα αποτελέσει σκάνδαλο κατά της Δημοκρατίας. Μπορεί να πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις, όμως δεν πληρούται η πιο βασική προϋπόθεση: η καλυτέρευση της διαγωγής του. Και συγκεκριμένα της πολιτικής διαγωγής του.

»Προσφάτως ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει με απόφαση του ότι ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης ουσιαστικά καθοδηγούσε το κόμμα Σπαρτιάτες. Δηλαδή εξαπάτησε το εκλογικό σώμα. Και συνεχίζει να εξαπατά το εκλογικό σώμα. Ένας αντικειμενικός παρατηρητής θα συμπέρανε ότι η αποδοχή της αίτησης θα γινόταν ενόψει ευρωεκλογών, προς όφελος του κυβερνητικού κόμματος. Σε αυτό είμαι απόλυτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ