close search results icon

Τέμπη: Όλη η συνέντευξη της Ευρωπαίας Εισαγγελέα στην «Εφ.Συν.» σε βίντεο

Χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την υπουργική ασυλία ως «πρόβλεψη» που εμποδίζει την περαιτέρω έρευνα.

ΗΛάουρα Κιόβεσι μίλησε «έξω από τα δόντια» για το έγκλημα των Τεμπών, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θέτει εμπόδια στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Επίσης, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την υπουργική ασυλία ως «πρόβλεψη» που εμποδίζει την περαιτέρω έρευνα, την αποκάλυψη της αλήθειας και την απονομή δικαιοσύνης, τον μόνο τρόπο, όπως λέει, που μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία του «τραύματος» από την τραγωδία.

«Θέλουν να πνίξουν την έρευνα για τα Τέμπη» (το κείμενο της συνέντευξης στον Άρη Χατζηγεωργίου και τον Κώστα Ζαφειρόπουλο)

«Έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα θέλουν να θολώσουν τα νερά, να “πνίξουν” την υπόθεση», λέει μεταξύ άλλων η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) και σημειώνει σχετικά με το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, που ρίχνει τις ευθύνες στους μηχανοδηγούς, τον σταθμάρχη και τη Hell;enic Train: «Όσα θέσαμε στο κατηγορητήριο στηρίζονται σε αποδείξεις, στηρίζονται σε έρευνα, όσα ανακαλύψαμε ψάχνοντας. Δεν γνωρίζω τι ερεύνησαν, αν άκουσαν τους μάρτυρες, αν είδαν την υπόθεση...»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ