close search results icon

Βρυττά -Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας-Υπέροχη δράση πεζοπορίας και ποδηλασίας εκεί «Που ανθίζουν οι κερασιές της Πέλλας»

Βρυττά -Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας-Υπέροχη δράση πεζοπορίας και ποδηλασίας εκεί «Που ανθίζουν οι κερασιές της Πέλλας»

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 το πρωί στις 10.00' είμασταν εκεί στην υπέροχη δράση πεζοπορίας και ποδηλασίας σε μια ξεκούραστη και εύκολη διαδρομή - πορεία στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 άτομα.

Διαβήκαμε δρόμους και μονοπάτια εκεί «Που ανθίζουν οι κερασιές της Πέλλας». Στο τέλος της διαδρομής όλοι είδαμε τις πηγές του υγροβιότοπου Άγρα-Βρυττών-Νησίου.

Μαζί στην επιτυχημένη αυτή δράση και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με την υπόσχεση όπως δήλωσε ότι θα ξαναδιοργανωθεί όπως και πολλές άλλες.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Έδεσσας και τα έμπειρα σε πεζοπορίες μέλη του και την βοήθεια του Ποδηλατικού Συλλόγου Αερωπός Έδεσσας της ΕΔΟΜΑΚ Ηφαιστος Κλιμάκιο Άρνισσας και της Τοπικής Κοινότητας Βρυττών .

Ο κόσμος που συμμετείχε απόλαυσε τα μοναδικά τοπία με τις ανθισμένες κερασιές η ημέρα ήταν υπέροχη. Η διαδρομή που διανύθηκε ήταν περίπου 7,5 χιλιόμετρα, κατά μήκος της λίμνης μέχρι τις πηγές του ποταμού Εδεσσαίου και όλοι είδαν από κοντά την περιοχή όπου αναπαράγονται οι κύκνοι και φωλιάζει μεγάλος αριθμός ενδημικών και μεταναστευτικών πουλιών.

Η Π.Ε. Πέλλας χάρισε αναμνηστικά μπλουζάκια με τα λογότυπα της δράσης και μερίμνησε στην αρχή κατά την διάρκεια και το τέλος της πορείας να δοθούν νερά και χυμοί .

Στο παρακάτω link 5 βίντεο με συνεντεύξεις και  φωτογραφίες 

https://edessa-blog.blogspot.com/2024/04/blog-post_14.html

Link video
https://youtu.be/orCWdowA-mM
https://youtu.be/yuS_6Y8Npas
https://youtu.be/UvLaBPaScMg
https://youtu.be/4yG-C-VX_IU
https://youtu.be/zjCMT6kJrew


 Ορειβατικός Σύλλογος ΄Εδεσσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ