close search results icon

Υδάτινες διαδρομές στην Έδεσσα

Υδάτινες διαδρομές στην Έδεσσα

Υδάτινες διαδρομές…

… τριήμερες σχολικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες μαθητικές δράσεις των Δημοτικών Σχολείων Έδεσσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, «γέννημα» συνεργασίας μεταξύ Δήμου Έδεσσας (Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού & Νεολαίας, Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης, Προγραμματισμού & Κλιματικής Αλλαγής, Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου), ΔΠΕ ΠΕΛΛΑΣ (Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων), ΚΕΠΕΑ Έδεσσας – Γιαννιτσών, Κέντρου Πρόληψης: «ΟΡΑΜΑ» και Δημοτικού Ωδείου Έδεσσας.

fb-img-1711720730329.jpg


Μέσα από τις υδάτινες αστικές διαδρομές, την παρατήρηση, τη ζωγραφική, τη μουσική & το τραγούδι, τη δημιουργική γραφή & έκφραση και τη δεντροφύτευση τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν οικολογικά και γνώρισαν βιωματικά την αξία του νερού, τη φυσική ομορφιά και την ιστορία της πόλης μας – κυρίως όμως είχαν τη δυνατότητα τής κοινωνικής συνεπαφής και της επικοινωνίας! Μάλιστα, αντιπροσωπεία μαθητριών και μαθητών επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Έδεσσας, όπου παρουσίασαν τα έργα τους και του εξέθεσαν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους σχετικά με την ορθή χρήση του νερού και την προστασία των υδάτινων πόρων.

fb-img-1711720732563.jpg


Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες δράσεις έλαβαν χώρα και στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας τού Αγ. Αθανασίου. Εκεί οι μαθήτριες και οι μαθητές μέσα από το θέατρο, την αφήγηση παραμυθιών, την παρουσίαση ενός πειράματος για τον κύκλο του νερού και τη δημιουργία ενός ενημερωτικού φυλλαδίου σχετικά με τρόπους εξοικονόμησης νερού έδωσαν το τελικό «σύνθημα»: Tο Νερό είναι το πιο πολύτιμο αγαθό!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις μικρές μαθήτριες και τους μικρούς μαθητές για τη συμμετοχή τους αλλά και στους γονείς και τις / τους εκπαιδευτικούς που συν-δημιούργησαν, «αγκάλιασαν» και στήριξαν με την ψυχή τους τις παραπάνω δράσεις.

Ραντεβού τη νέα σχολική χρονιά

Με ακόμα πιο πλούσιες και αποκεντρωμένες δράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ