Νίκος Παπανικολάου: «Ζητώ να πορευτούμε μαζί σε αυτόν τον αγώνα, με ήθος και αξιοπρέπεια, με αληθινό λόγο και αξιόπιστες προτάσεις» | PellaNews

Νίκος Παπανικολάου: «Ζητώ να πορευτούμε μαζί σε αυτόν τον αγώνα, με ήθος και αξιοπρέπεια, με αληθινό λόγο και αξιόπιστες προτάσεις»

«Ένας κόσμος που θέλει να δει λύσεις στα προβλήματα που διαχρονικά βασανίζουν τον Νομό, αλλά δεν τις βλέπει και ένα μεγάλο μέρος αυτού του κόσμου φιλοδοξούμε να εκφράσουμε ως ΚΙΝ.ΑΛ.». Αυτή είναι μία εκ των ισχυρών διαπιστώσεων που έχει κάνει ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Πέλλα Νίκος Παπανικολάου και την οποία εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο pellanews.gr και την έντυπη “Πέλλαnews” αυτής της εβδομάδας. Για τους αγρότες επισήμανε πως «η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον της παραγωγής του αλλά και της παραμονής του κλάδου της παραγωγικής διαδικασίας θέτει σε κίνδυνο την όποια περιφερειακή αναπτυξιακή προσπάθεια», ενώ αναφέρει μια σειρά λύσεων που μπορούν να δοθούν. Μεταξύ άλλων ο κ. Παπανικολάου κάνοντας κάλεσμα στον κόσμο τόνισε να σκεφτεί «με το χέρι στην καρδιά και να αναρωτηθεί τι έκανε το κάθε κόμμα γι’ αυτούς. Ποιο κόμμα έφτιαξε Νοσοκομεία, Σχολεία, Γυμναστήρια, και καθιέρωσε της Κοινωνικές Δομές. Ποιο κόμμα βελτίωσε το βιοτικό τους επίπεδο και στήριξε την ελληνική οικογένεια», προσθέτοντας πως «το “Κίνημα Αλλαγής”  αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη επιλογή ανάμεσα στην συντήρηση που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

~ Πώς διανύσατε τηνπροεκλογική περίοδο μέσα από την υποψηφιότητά σας με το ΚΙΝ.ΑΛ.; Έμειναν λίγες μέρες για το άνοιγμα της κάλπης και η αγωνία κορυφώνεται…

Ήταν μια πολύ σύντομη προεκλογική περίοδος σε μια πρωτόγνωρη εποχή που οι υποψήφιοι δεν προλαβαίνουν να μιλήσουν και οι πολίτες δεν προλαβαίνουν να ακούσουν. Μια περίοδος που την ώρα που περιοδεύουν στα χωριά, ταυτόχρονα πέφτει  χαλάζι στις παραγωγές τους. Η αγωνία λοιπόν των υποψηφίων μοιάζει αστεία μπροστά στην αγωνία των παραγωγών που δεν ξέρουν σε τι τιμές θα πουλήσουν, πότε θα αποζημιωθούν και πώς θα επιβιώσουν μέχρι τότε.

~ Τι συμπέρασμα βγάλατε από την επαφή σας με τον κόσμο του Νομού Πέλλας; Πώς νιώθει μετά από τόσα σκληρά μέτρα και μνημόνια που διανύσαμε από το 2010 και έπειτα;

Είναι ένας κόσμος απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα (όχι βέβαια στα επίπεδα του 2015), απογοητευμένος από την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και από τους αντιπροσώπους του στον Νομό. Ένας κόσμος που θέλει να δει λύσεις στα προβλήματα που διαχρονικά βασανίζουν τον Νομό, αλλά δεν τις βλέπει και ένα μεγάλο μέρος αυτού του κόσμου φιλοδοξούμε να εκφράσουμε ως ΚΙΝ.ΑΛ.. Υπενθυμίζοντας έτσι, όλα όσα πετύχαμε με το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες και τον σημαντικό ρόλο που θα κληθεί να παίξει το ΚΙΝ.ΑΛ. την επομένη των εκλογών.

~ Το αγροτικό είναι ένα ξεχωριστό, τεράστιο ζήτημα για την Πέλλα. Αλλά και ο τομέας της δικαιοσύνης είναι ένας τομέας που γνωρίζετε πάρα πολύ καλά. Να σταθούμε σε αυτά τα δύο όσον αφορά την Πέλλα.

Ο κόσμος της αγροτικής παραγωγής ήταν και παραμένει στο κέντρο της πολιτικής μας.
Τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων απέδειξαν για μια ακόμη φορά πόσο εκτεθειμένος σε αυτά, είναι ο αγροτικός κόσμος της χώρας και ειδικότερα της Πέλλας. Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον της παραγωγής του αλλά και της παραμονής του κλάδου της παραγωγικής διαδικασίας θέτει σε κίνδυνο την όποια περιφερειακή αναπτυξιακή προσπάθεια. Η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, η ενίσχυση των υποδομών, η απλοποίηση των διαδικασιών, οι πρωτοβουλίες ενίσχυσης των πρωτοποριακών δράσεων, η ενημέρωση και η καινοτομία, αποτελούν τους βασικούς άξονες μιας πολιτικής που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για μια κοινωνία που αγωνίζεται καθημερινά για την επιβίωσή της.

~` Το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι η συνένωση προοδευτικών δυνάμεων, μια νέα πρόταση στον κόσμο που θέλει λύσεις, αλλά όχι σκληρές και επώδυνες. Ο κόσμος έχει διλήμματα ταυτόχρονα ίσως. Τι θα λέγατε επ’ αυτού;

Το πολιτικό στίγμα του ΚΙΝΑΛ είναι ο χώρος της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Αποτελεί πόλο σταθερότητας για το πολιτικό σύστημα, απέδειξε διαχρονικά ότι έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το στενά κομματικό, πληρώνοντας δε μεγάλο κόστος. Αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη επιλογή ανάμεσα στην συντήρηση που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά τους πολίτες του Νομού που έχουν διλήμματα, θα πω αυτό που λέω στις καθημερινές μου επαφές μαζί τους.  Να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να αναρωτηθούν τι έκανε το κάθε κόμμα γι’ αυτούς. Ποιο κόμμα έφτιαξε Νοσοκομεία, Σχολεία, Γυμναστήρια, και καθιέρωσε της Κοινωνικές Δομές. Ποιο κόμμα βελτίωσε το βιοτικό τους επίπεδο και στήριξε την ελληνική οικογένεια. Ποιο κόμμα κράτησε την Ελλάδα όρθια και μέσα στο ευρώ, όταν εντός και εκτός Ελλάδας πίεζαν για το αντίθετο. Ποιο κόμμα δέχτηκε τόση λάσπη και συκοφαντία και παρέμεινε όρθιο δίνοντας μάχες για τους πολίτες και τη δημοκρατία.

~ Θα ήθελα το προσωπικό σας μήνυμα για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στον αγώνα αυτό δίνω τη μάχη μαζί με τους πολίτες της Πέλλας, γυναίκες και άνδρες, νέους και νέες, μαζί με όλους και όλες που πιστεύουμε ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο και μπορούμε να το διεκδικήσουμε με αγώνα και ελπίδα. Από αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσα να λείψω και καλώ τους πολίτες να μου δώσουν την δυνατότητα να διεκδικήσω το καλύτερο για την Πέλλα, το καλύτερο για αυτούς.
Χωρίς καμία έκπτωση στις βασικές Αρχές και Αξίες που υπηρέτησα όλα αυτά τα χρόνια, ζητώ να πορευτούμε μαζί σε αυτόν τον αγώνα, με ήθος και αξιοπρέπεια, με αληθινό λόγο και αξιόπιστες προτάσεις που αγγίζουν κάθε δημοκρατικό πολίτη της Πέλλας και φυσικά με την ελπίδα ότι η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη για όλους.