close search results icon

Αποκαλύψεις για τα ηγετικά στελέχη: Γιατί επέλεξαν να γίνει η επίθεση στου Ρέντη - Πώς «έβαζαν» δικά τους άτομα στο γήπεδο

Πώς τα ηγετικά στελέχη βάζουν κόσμο στο γήπεδο. 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονική επίθεση κατά του Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη, καθώς οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες έδωσαν πληροφορίες καθοδηγώντας τις έρευνες προκειμένου η αστυνομία να φτάσει στις 67 συλλήψεις.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για τρία άτομα που φέρουν τις κώδικές ονομασίες «67Β», «67Ε» και «67ΣΤ» οι οποίοι περιγράφουν, τόσο την κατάσταση που επικρατεί εντός και εκτός γηπέδων, όσο και τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ των επεισοδίων στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

Χτύπησε με φωτοβολίδα φίλαθλο με παιδί

Όπως μετέδωσε ο σταθμός, ο μάρτυρας «67Β» ανέφερε αρχικά για τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης ότι: «Κάθονται σε χώρο που δεν επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές αλλά μόνο σε διαπιστευμένα πρόσωπα, και αυτοί έχουν καρτελάκι. Κινούνται ελεύθερα σε όλους τους χώρους των γηπέδων», συμπληρώνοντας πως «όταν κάποιοι δεν υπακούσουν, μαζεύει ομάδα των δικών του ατόμων και τραμπουκίζουν και δέρνουνε τα άτομα που δεν υπακούν».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον άνθρωπο που φέρει το παρατσούκλι «Κοκός» και περιέγραψε περιστατικό κατά το οποίο «χρησιμοποίησε φωτοβολίδα στυλό, η οποία πέτυχε κατά λάθος έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού που συνόδευε δύο – τρία παιδάκια. Όταν ο φίλαθλος αυτός αντέδρασε ο… πήγε και τον χτύπησε».

«Έχω δει σε δύο-τρεις αγώνες τον… να παίρνει χρήματα από τους ιδιοκτήτες καντινών για να τους επιτρέπουν να βρίσκονται στο σημείο και να μην τους προκαλούν φθορές. Πέρυσι κάποιοι εξ αυτών δεν έδωσαν χρήματα και τους έσπασαν την καντίνα», είπε ο ίδιος.

Πώς τα ηγετικά στελέχη βάζουν κόσμο στο γήπεδο

Από την πλευρά του ο προστατευόμενος μάρτυρας «67Ε» αναφερόμενος στα ηγετικά στελέχη και πώς βάζουν κόσμο στο γήπεδο υποστήριξε ότι: «Λόγω του ότι γνωρίζουν πολλούς ανθρώπους στα γήπεδα και κυρίως παράγοντες του Ολυμπιακού στην ΠΑΕ και στην ΚΑΕ και στον ερασιτέχνη, έχουν τη δυνατότητα να βάζουν τους «μικρούς» δωρεάν».

«Έχω δει σε αγώνες κάποιοι να βγάζουν από την τσέπη τους ένα μάτσο πενηντάρικα πουλώντας εισιτήρια. Σε αυτό βοηθάει και οι καρτέλες διαπίστευσης που φέρουν οι “μεγάλοι”», αποκάλυψε.

Σε ότι αφορά την επίθεση στο Ρέντη με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη είπε ότι «ακουγόταν ότι το σχέδιο ήταν να γίνει επίθεση σε βάρος των ΜΑΤατζήδων στο συγκεκριμένο γήπεδο και όχι στο ΣΕΦ ή το Καραϊσκάκη γιατί αυτά τα μεγάλα γήπεδα έχουν κάμερες, ενώ το «Μελίνα Μερκούρη, όχι».

Πώς φυγαδεύτηκαν τα ηγετικά στελέχη

Ο μάρτυρας «67ΣΤ» είπε στους αστυνομικούς ότι: «μόλις μαθεύτηκε ότι θα μας πάρουν προσαγωγή κάποιοι βανδάλισαν το κυλικείο κάνοντας ζημιές και παίρνοντας προϊόντα και κάποιοι άλλοι έβαλαν φωτιά στις τουαλέτες».

Περιγράφοντας τον τρόπο που έβαζαν κόσμο εντός τους γηπέδου ανέφερε ότι: «βρήκα έξω από τις θύρες των οργανωμένων άτομα, τους έδωσα από 15-30 ευρώ, περιμένεις για λίγο έξω και στη συνέχεια σου επιτρέπουν την είσοδο».

Μιλώντας για τρία ηγετικά στελέχη το βράδυ των επεισοδίων ισχυρίστηκε ότι: «αυτοί οι τρεις δεν προσήχθησαν μαζί με όλους εμάς και όπως άκουσα να συζητιέται αργότερα, φυγαδεύτηκαν μαζί με την αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού».

Πηγή: Ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ