close search results icon

18ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" - Τελετή έναρξης Αλεξανδρείου Ειρηνοδρομίας

18ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" - Τελετή έναρξης Αλεξανδρείου Ειρηνοδρομίας

Η Τελετή Έναρξης της Αλεξανδρείου Ειρηνοδρομίας, θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, το Σάββατο 20/4, ώρα 11.00πμ., με την πρωταθλήτριά μας, Πολυνίκη Εμμανουλίδου.

Την Πολυνίκη θα συνοδεύσουν οι μαθητές του γυμνασίου Πέλλας μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και στην συνέχεια αφού περάσουν από την Αρχαία Κρήνη και την Αψίδα εκκίνησης του μαραθωνίου, μπροστά στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα παραδώσουν το Σύμβολο της Αλεξανδρείου Ειρηνοδρομίας, την Ελιά, στην οργανωτική επιτροπή του μαραθωνίου. Το απόγευμα του Σαββάτου, ώρα 6μμ και μετά από εκδηλώσεις υποδοχής στους Δήμους από τους οποίους περνάει, θα φτάσει στον τελικό προορισμό της στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία Θεσσαλονίκης, όπου την επομένη ημέρα θα γίνουν οι απονομές στους νικητές του μαραθωνίου.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα έχει επιμεληθεί το Δημοτικό σχολείο Πέλλας. Συγκεκριμένα 25 μαθητές, θα ερμηνεύσουν το τραγούδι, ΄΄ Στην ποταμιά σωπαίνει το κανόνι΄΄/ Μάνος Χατζηδάκης – Ιάκωβος Καμπανέλης και το τραγούδι ΄΄Ειρήνη΄΄ /Μίκης Θεοδωράκης – Βασίλης Ρώτας. Επίσης έχουν χορογραφήσει το τραγούδι της Ειρήνης του Γιάννη Μαρκόπουλου. Στην εκδήλωση συμμετέχει και η Φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας.

Το τελετουργικό της εκδήλωσης στην Πέλλα:

ώρα 11:00 – Υποδοχή κοινού και επισήμων

ώρα 11:15 - Έναρξη εκδήλωσης :

– Χαιρετισμός Δημάρχου Πέλλας, κ. Ευστάθιου Φουντουκίδη

- Χαιρετισμός προϊστ/νης Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα

- Χαιρετισμός Υπευθύνου Οργανωτικής Επιτροπής,κ. Ιωάννη Πανανάκη

–Πολιτιστικό πρόγραμμα με τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Πέλλας

ώρα 11:45 –Εκκίνηση ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑΣ

marathwnios-instagram-1.png


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ