close search results icon

3 χρόνια Νέα Δημοκρατία: Ήξεις, αφίξεις και η «πτήση» της συνέχειας

Λάθη τραγικά συνεχίζονται και πρέπει να μπουν στην άκρη πολλές εμμονές.

Τα 3 χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ θα μπορούσαν να είναι σαφώς καλύτερα. Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι την περίοδο αυτή «έπεσαν» όλα μαζεμένα στο κεφάλι της, ok, αυτό αποτελεί μία αντικειμενική παραδοχή. Πανδημία, φωτιές, πλημμύρες, σεισμός. Ίσως το πάρει χιουμοριστικά κάποιος αυτό το πράγμα και ξέρετε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Αλλά πραγματικά, έπεσαν όλα μαζεμένα.

Το αν πήγε καλά στην πανδημία, ναι, πάλεψε, δόθηκε μια μάχη από γιατρούς και νοσηλευτές. Αυτό έπρεπε να αναγνωριστεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και όχι να αμαυρωθεί η όλη προσπάθεια, με τους αναστελλόμενους από την εργασία τους υγειονομικούς και ιατρούς που δεν θέλησαν να εμβολιαστούν. Ήταν ένα σοβαρό φάουλ, όπως και όσα ακόμη «τραβούν» οι πολίτες που δεν επέλεξαν τον εμβολιασμό τους.

Κατά πόσο και πως αντιμετωπίστηκαν τα άλλα φαινόμενα, αυτό μάλλον θα ερχόταν ως απάντηση μέσα από τις εικόνες με το «τι συμβαίνει σήμερα και σε τι κατάσταση βρίσκονται όλοι αυτοί». Δεν υπάρχει εικόνα όμως. Γιατί; Ρωτήστε τον Στέλιο Πέτσα.

Από την άλλη, στο οικονομικό πεδίο, τόσο οι επιστρεπτέες προκαταβολές (που ήρθε η ώρα να πληρωθούν όμως) και μια σειρά ακόμη κάποιων ενισχύσεων, αποτελούν το θετικό πρόσημο της διακυβέρνησης των γαλάζιων. Όπως άλλωστε και η επίλυση αρκετών προβλημάτων που ταλάνιζαν τον αγροτικό κόσμο. Οι αποζημιώσεις που δόθηκαν σε χρόνο γρηγορότερο από κάθε άλλη φορά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, με «μάρτυρες» τα ΑΤΜ, με τους λογαριασμούς των αγροτών. Όπως και κάποιοι φορολογικοί συντελεστές που έριξαν κάπως το βάρος του άγρια φορολογούμενου πολίτη από την εποχή των Μνημονίων.

Όπως και να ‘χει, η ΝΔ κρατά τη δημοσκοπική πρωτιά, η οποία έγκειται και στην αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση, ή του ΠΑΣΟΚ, που ψάχνει να βρει ακόμη τη…χαμένη του ταυτότητα.

Αν χειριστεί σωστά το επόμενο χρονικό διάστημα και αν ξεκαθαριστεί ολοκληρωτικά (και «μπέσα») ο χρόνος των εκλογών, μπορεί να «σώσει» πράγματα, γιατί και στα εθνικά ζητήματα θεαματικές αλλαγές δεν έγιναν (σχέση και προκλήσεις με Τουρκία, συμφωνία των Πρεσπών και η «τήρηση» της από τους Σκοπιανούς, πόλεμος στην Ουκρανία και «συμπεριφορά» της Ελλάδας).

Το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό. Αν και νομίζω, ότι λάθη τραγικά συνεχίζονται και πρέπει να μπουν στην άκρη πολλές εμμονές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ