close search results icon

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας και το ΚΔΑΠ με Α ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄σε συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Αριδαίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 03 Δεκεμβρίου, θα συμμετέχει σε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 05 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στο κλειστό γυμναστήριο Αριδαίας ΦΟΑ, όπου θα συμμετέχουν μαθητές σχολείων για να παρακολουθήσουν και να παίξουν αθλήματα παραολυμπιακών αγώνων.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος

της ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας

Συλλέκτης Γεώργιος


ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄

3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

3 Δεκεμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία . Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από το 1992 για την προώθηση δράσεων υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους , αλλά και δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας.

Το κείμενο της σύμβασης του ΟΗΕ όπως κυρώθηκε από την ολομέλεια της Βουλής στις 10 Απριλίου του 2012 ως σύνολο, αλλά και το περιεχόμενο των επιμέρους άρθρων της, διέπονται από οκτώ κατευθυντήριες αρχές:

  • Απαγόρευση των διακρίσεων
  • Η πλήρης και αποτελεσματική συμμετοχή και ένταξη στην κοινωνία
  • Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αποδοχή των ατόμων με αναπηρία ως μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και της ανθρωπότητας
  • Ισότητα των ευκαιριών
  • Προσβασιμότητα
  • Ισότητα μεταξύ φύλων
  • Ο σεβασμός των αναπτυσσόμενων ικανοτήτων των παιδιών με αναπηρία και ο σεβασμός για το δικαίωμα των παιδιών με αναπηρία να διατηρούν την ταυτότητά τους

Για να ζήσουμε μαζί

Η διαφορετικότητα

Διαφέρουμε πράγματι τόσο πολύ μεταξύ μας;

Διαφορές είναι τα στοιχεία που κάνουν δύο ανθρώπους ή δύο πράγματα να μην είναι όμοια. Ο καθένας μας από τη γέννηση του έχει διαφορές με τους άλλους . Έχουμε όμως και ομοιότητες που δεν τις σκεφτόμαστε καν. Γιατί να δίνουμε τόση σημασία στις διαφορές. Είμαστε τόσο διαφορετικοί , όσο και όμοιοι. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ανώτερος από κάποιον άλλο και όλοι οι άνθρωποι έχουν μια θέση κι ένα ρόλο στην κοινωνία

Η κοινωνία είναι ένα σύνολο . Αποτελείται από εμάς και τους άλλους . Για να ζήσουμε όλοι μαζί, πρέπει ο καθένας να σέβεται τον άλλο, τη διαφορετικότητά του, τις ανάγκες του.

Διαφορετικότητα είναι ένας άλλος τρόπος για να ανακαλύπτεις τον κόσμο . Η διαφορετικότητα μας κάνει μοναδικούς. Αναγνωρίζω τις ομοιότητες - Αποδέχομαι τις διαφορές.

Το πόσο πολιτισμένη είναι μια ανθρώπινη κοινωνία , φαίνεται και από τον βαθμό της ευαισθησίας που επιδεικνύει στη διαφορετικότητα και στα άτομα με αναπηρία.

Οφείλουμε να δράσουμε σύμφωνα με τις παραπάνω αρχές, σεβόμενοι την έμφυτη αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου , για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια πιο δίκαιη κοινωνία ,η οποία να συμπεριλαμβάνει ισότιμα όλους μας

Δήμκου Γεωργία

Κοινωνική Λειτουργός του ΚΔΑΠ ΜΕ Α΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ