close search results icon

7 χρόνια φρίκης: 56χρονος βίαζε την ανήλικη κόρη της συντρόφου του

7 χρόνια φρίκης: 56χρονος βίαζε την ανήλικη κόρη της συντρόφου του

Γράφουν 

Γιώργος Πρωτοψάλτης

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Το μέγεθος της αρρωστημένης δράσης του 56χρονου άνδρα που συνελήφθη κατηγορούμενος ότι βίαζε συστηματικά την ανήλικη κόρη της συντρόφου του επιχειρούν να εξακριβώσουν οι Αρχές.

Ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν από το σπίτι του άνδρα στα Πατήσια έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ίχνη που θα δείχνουν πως το 14χρονο σήμερα κορίτσι δεν ήταν το μόνο που είχε εκμεταλλευτεί σεξουαλικά ο κατηγορούμενος. Ο άνδρας από την Αλβανία προέβη επανειλημμένα σε γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη από την ηλικία των 8 ετών μέχρι και σήμερα, ενώ ταυτόχρονα την εξανάγκαζε να του στέλνει μέσω social media γυμνές φωτογραφίες.

Για περίπου επτά χρόνια, η ανήλικη βρισκόταν παγιδευμένη στα δίχτυα του 56χρονου άνδρα από την Αλβανία, ο οποίος δρούσε ανενόχλητος μέσα στο σπίτι της, εκμεταλλευόμενος τη συντροφική σχέση που είχε αναπτύξει με τη μητέρα της. Δεν δίστασε να προσεγγίσει το ανήλικο κορίτσι προκειμένου να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις, ενώ ακόμα και όταν δεν είχε επαφή μαζί της, επικοινωνούσε μέσω social media, απαιτώντας να του στέλνει ροζ φωτογραφίες. Μια από αυτές εντοπίστηκε στα πλαίσια της έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων στο κινητό τηλέφωνο του 56χρονου.

Το κουβάρι της σοκαριστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την προηγούμενη Δευτέρα, όταν η μητέρα της ανήλικης προχώρησε σε καταγγελία στις Αρχές. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μπόρεσαν γρήγορα να επιβεβαιώσουν τα όσα είχε περιγράψει και με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε την Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σε βάρος του 56χρονου ομογενούς ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου, κατάχρηση ανηλίκου και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων κατ’ εξακολούθηση, ενώ εκδόθηκε άμεσα ένταλμα σύλληψης. Το πρωί του Σαββάτου, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στα Πατήσια και του πέρασαν χειροπέδες.

Κατόπιν παραγγελίας του ανακριτή ανηλίκων, στελέχη της Ασφάλειας προχώρησαν στη διενέργεια έρευνας στο σπίτι του συλληφθέντα, προκειμένου να αναζητηθούν επιπλέον στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση. Οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων ένα αεροβόλο όπλο, καθώς και πλήθος ψηφιακών πειστήριων, τα οποία έχουν μεταφερθεί προς διερεύνηση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σοκαριστικά στοιχεία

Η σοκαριστική υπόθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες μόλις ημέρες μετά την αλλαγή του χρόνου καταδεικνύει ότι και το 2024 η Αστυνομία αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη με έναν μεγάλο μαύρο αριθμό ανήλικων θυμάτων βιασμού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το περασμένο έτος, σχεδόν 5 ανήλικοι έπεφταν κάθε μήνα θύμα βιασμού. Είναι ενδεικτικό ότι, μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του 2023, είχε καταγραφεί μεγαλύτερος αριθμός υποθέσεων και θυμάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Εξίσου ανησυχητικοί είναι και οι αριθμοί που αφορούν συνολικά στα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος παιδιών στην Ελλάδα, με τις υποθέσεις που διαχειρίζεται η Αστυνομία να ξεπερνούν τις 200 κάθε έτος. Ενας εξίσου μεγάλος αριθμός παραμένει σκοτεινός με τα θύματα να βιώνουν τη φρίκη σε καθεστώς φόβου και σιωπής.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ