close search results icon

9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών: "Φως" σε όλα όσα αφορούν το διαδίκτυο από Γ. Παπαπροδρόμου και Σ. Συρομάχου (pic)

Εξαιρετική εκδήλωση ενημέρωσης με δύο ομιλητές που έδωσαν πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει και τι να προσέχουμε με τους νέους, τα παιδιά μας. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Ο Αντιστράτηγος Ε.Α. και ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης κυβερνοεγκλήματος Γιώργος Παπαπροδρόμου και η Ψυχολόγος Msc Σοφία Συρομάχου ήταν οι δύο ομιλητές, που πλαισίωσαν την εκδήλωση ενημέρωσης που συνδιοργάνωσαν το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, το 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, το 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και  οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των ως άνω σχολείων και η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου.

6.jpg

Παρουσία εκπαιδευτικών και γονέων των σχολείων και με την παρουσία των κ.κ. Θωμά Μπαχαράκη, Σπυρίδων Λιάβα, του Αντιδημάρχου παρά τω Δήμαρχο Νικόλαο Κατσαμπέρη καθώς και τους διευθυντών των σχολικών μονάδων/διοργανωτών, οι δύο ομιλητές ανέπτυξαν μια σειρά θεμάτων, ο καθένας από τη δική του πλευρά και ειδικότητα, αποκαλύποντας σειρά σημείων άγνωστα, όπως και πολλά γνωστά που αντιμετωπίζουν καθημερινά γονείς και παιδιά με το διαδίκτυο να χάνει την χρησιμότητα του και να γίνεται ισχυρός πονοκέφαλος έως και κίνδυνος ζωής!

5.jpg
4.jpg
10.jpg
12.jpg
2.jpg
20.jpg
21.jpg
17.jpg

Ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της ψηφιακής πραγματικότητας, τους κινδύνους, στατιστικά στοιχεία και πολλά ενδιαφέροντα σημεία παρουσίασε ο Γιώργος Παπαπροδρόμου.

Ενδεικτικά:

13.jpg

15.jpg
23.jpg

Ομοίως, από την πλευρά, τη ματιά και το τι βιώνουν οι ψυχολόγοι με τον κόσμο, ήτοι εξάγοντας εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα για καταστάσεις και συμπεριφορές των παιδιών και των νέων, παρουσίασε η Ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης "Όραμα" Σοφία Συρομάχου. 

Ενδεικτικά:

18.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg

Επρόκειτο για μία πολύ χρήσιμη εκδήλωση ενημέρωσης, η οποία ήταν άρτια οργανωμένη, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παριστάμενων μέχρι τέλους και με δύο εξαιρετικούς ομιλητές που άφησαν μία σαφή και πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει με το διαδίκτυο και τους νέους, βάζοντας σημαντικούς αστερίσκους προσοχής αλλά και γνώσης, για να γίνει όσο το δυνατόν μία σωστή διαχείριση για κάθε ενδεχόμενο. 












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ