close search results icon

Α. Κούγιας : Έχουμε αγωνία για την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου

Α. Κούγιας : Έχουμε αγωνία για την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου

Με αγωνία αναμένει ο δικηγόρος του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στο κεφάλι, Αλέξης Κούγιας, την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για την ποινική μεταχείριση του εντολέα του.

Ο κ. Κούγιας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ανέφερε πως, ο εισαγγελέας διαφώνησε και πρότεινε για τον εαυτό του ότι έχει δίκιο, σε αντίθεση με τον ανακριτή που γνωρίζει την υπόθεση, διότι αυτός διενήργησε την ανάκριση, αυτός είχε επί ώρες επαφή με τον κατηγορούμενο, διαμόρφωσε άποψη για την προσωπικότητα του και γνωμοδότησε να μείνει ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

«Καταλαβαίνετε ότι όλο αυτό που προηγήθηκε σε συνδυασμό με μια προκατάληψη που διαπιστώσαμε από τα ΜΜΕ, φτάσαμε και στο πρωτοφανές να διαφημίζεται ως πραγματικά υπέροχη η συμπεριφορά των προέδρων, των οργανώσεων των Ρομά, οι οποίοι υποτίθεται ότι εξασφάλισαν την κοινωνική ειρήνη. Οι κύριοι πρόεδροι επέτρεψαν να ληστεύονται καταστήματα, να καταστρέφονται επιχειρήσεις, να πυροβολουνται αστυνομικοί και τελικά επειδή μια μέρα δεν το έκαναν, λέγοντας ότι περιμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης, αυτοί που την παραβαίνουν καθημερινά και το γνωρίζουν αυτό, καταλαβαίνετε ότι αυτή η υποδομή με έχει ενοχλήσει. Αυτή την εικόνα αντί να την κατακεραυνωνουν την παρασουσιάζουν με διαφορετικό τρόπο. Τον τελευταίο χρόνο, νεαροί δυστυχώς Ρομά διέπραξαν εγκλήματα, αφαιρώντας ανθρώπινες ζωές σε επτά συνανθρώπους μας μεγάλης ηλικίας για να τους ληστεύουν».

thesstoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ