close search results icon

Αχιλλέας Υφαντίδης: "Το ζητούμενο δεν είναι να βάλει γκολ το παιδί αλλά να αποκτήσει προσωπικότητα....!"

Σπουδαία εκδήλωση για τον αθλητισμό από ΝΠΣ και Γυμνάσιο Σκύδρας

Αχιλλέας Υφαντίδης: "Το ζητούμενο δεν είναι να βάλει γκολ το παιδί αλλά να αποκτήσει προσωπικότητα....!"

Το απόγευμα της 27ης Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας φιλοξενήθηκε ο κ. Αχιλλέας Υφαντίδης, καλεσμένος του Αθλητικού Συλλόγου ΝΠΣ Σκύδρας και του Γυμνασίου Σκύδρας. Στόχος ήταν η ανάλυση ενός σοβαρού θέματος που απασχολεί γονείς, προπονητές και παιδιά κι έχει να κάνει με τη νοοτροπία νικητή στις ευαίσθητες ηλικίες αλλά και με τη γενικότερη συμπεριφορά κυρίως των εκπαιδευτών/προπονητών και γονιών στις προπονήσεις και σε όλη αυτή τη διαδικασία προετοιμασίας και ένταξης των παιδιών στον κόσμο του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού. 

polutidhs.jpg
Ο Δ/ντης της Ακαδημίας ΝΠΣ Σκύδρας, κ. Πολυτίδης θεωρεί κορυφαίο αθλητικό ψυχολόγο τον κ. Υφαντίδη και υιοθετεί στη δουλειά του πολλές από τις απόψεις του


Ο αθλητικός ψυχολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και συγγραφέας, κ. Αχιλλέας Υφαντίδης ήταν πραγματικά ο κατάλληλος άνθρωπος να αναπτύξει, να αναλύσει και να εξηγήσει ότι το ζητούμενο δεν είναι το παιδί να βάλει γκολ αλλά το ζητούμενο είναι να αγαπήσει τον χώρο του αθλητισμού και μέσα από αυτόν να αναπτύξει την προσωπικότητα του και να προσφέρει αυτά που μπορεί στην κοινωνία. 

nps-skydra4.jpg
Γονείς και παιδιά συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον στη συζήτηση με ερωτοαπαντήσεις που προκάλεσε ο κ. Υφαντίδης


nps-skydra3.jpg


nps-gumnasio2.jpg


Ο κ. Υφαντίδης με τη βοήθεια πολλών βίντεο και με άμεση επικοινωνία με τα παραβρισκόμενα παιδιά και γονείς κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της συζήτησης που διήρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα. 

yfantidhs.jpg
Άριστος αναλυτής της ψυχολογίας του αθλητή ο κ. Υφαντίδης


Μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο όλη την εκδήλωση 

Χαιρετισμοί

Συζήτηση

Να σημειωθεί ότι ο Δ/ντης της Ακαδημίας ΝΠΣ Σκύδρας, κ. Ευθύμιος Πολυτίδης και ο Δ/ντης του Γυμνασίου Σκύδρας, κ. Παναγιώτης Σάρμας καλωσόρισαν τον κόσμο και τον ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή του. 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παπαδοπούλου Μαρία τονίζοντας προς τα παιδιά να μην παρατάνε τα όνειρα τους επιμένοντας στον στόχο τους. 

nps-gumnasio.jpg
Απο αριστερά: Πολυτίδης, Υφαντίδης, Σάρμας, Παπαδοπούλου


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ