close search results icon

Αδιάλλακτος Νετανιάχου, απορρίπτει την πρόταση της Χαμάς - «Θα πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη» UPD

Ο αριθμός των νεκρών των Παλαιστινίων έφτασε τους 27.707, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Αδιάλλακτος Νετανιάχου, απορρίπτει την πρόταση της Χαμάς - «Θα πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη» UPD

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απορρίπτει την πρόταση της Χαμάς για κατάπαυση του πυρός και δεσμεύεται να πολεμήσει μέχρι την «απόλυτη νίκη».

Ο Νετανιάχου απέρριψε ένα σχέδιο που προτάθηκε από τη Χαμάς για εκεχειρία σε πολλά στάδια και απελευθέρωση ομήρων, που θα είχε ουσιαστικά αφήσει την παλαιστινιακή μαχητική ομάδα στην εξουσία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έκανε τα σχόλια σήμερα, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον επισκεπτόμενο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος ταξιδεύει στην περιοχή με την ελπίδα να εξασφαλίσει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Καθώς ο πόλεμος μπαίνει στον πέμπτο μήνα του, η Χαμάς προβάλλει σκληρή αντίσταση σε όλη την κατεστραμμένη από τον πόλεμο έδαφος. Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε να συνεχίσει τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα μέχρι να επιτύχει την «απόλυτη νίκη», προσθέτοντας ότι η επιχείρηση θα διαρκέσει μήνες, όχι χρόνια.

Ο στρατός του Ισραήλ έχει μέχρι στιγμής δώσει εντολή στους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τα δύο τρίτα του μικρού παράκτιου θύλακα. Πολλοί από τους εκτοπισμένους ζουν σε άθλια στρατόπεδα σκηνών κοντά στα νότια σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο και σε καταφύγια που διοικούνται από τον ΟΗΕ. Το ένα τέταρτο των κατοίκων της Γάζας λιμοκτονούν.

Ο αριθμός των νεκρών των Παλαιστινίων έφτασε τους 27.707, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Αυτό περιλαμβάνει 123 πτώματα που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε την Τετάρτη. Ο πόλεμος ξεκίνησε με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία μαχητές σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους, κυρίως πολίτες, και απήγαγαν περίπου 250. Η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά πάνω από 130 ομήρους, αλλά περίπου 30 από αυτούς πιστεύεται ότι είναι νεκροί.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ