close search results icon

Αφήνει τη Βουλή και πάει για δήμαρχος

Οι σχέσεις του με τον σημερινό επικεφαλής του κόμματος του, χαρακτηρίζονται μάλλον τυπικές.

Εγκαταλείπει τα βουλευτικά έδρανα και βάζει πλώρη για δήμαρχος. Ο λόγος για τον βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος, έπειτα από θητεία σχεδόν είκοσι ετών στο Κοινοβούλιο, πήρε την απόφαση να μη διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του στις προσεχείς εθνικές εκλογές του 2023. Φιλοδοξεί, ωστόσο, να συνεχίσει την ενασχόλησή του με τα δημόσια πράγματα από διαφορετικό μετερίζι, θέτοντας υποψηφιότητα για τον Δήμο Μίνωα Πεδιάδας στην Κρήτη, που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Σε επικοινωνία που είχε με την «Εφ.Συν.», ο κ. Κεγκέρογλου επιβεβαίωσε τη σχετική πληροφορία, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια επιλογή που συνδυάζει το συναίσθημα, αφού θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στον τόπο καταγωγής του, αλλά και το στοιχείο της πρόκλησης εξαιτίας των συσσωρευμένων προβλημάτων και ταυτόχρονα των προοπτικών που ανοίγονται για την εν λόγω περιοχή. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον σεισμόπληκτο δήμο με έδρα το Αρκαλοχώρι. Επίσης, εντός των ίδιων διοικητικών ορίων και συγκεκριμένα στο Καστέλι, κατασκευάζεται το νέο διεθνές αεροδρόμιο, που θα αντικαταστήσει το «Νίκος Καζαντζάκης».

Οπως ανέφερε στη συνομιλία που είχε μαζί μας ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ύστερα από δεκαεννέα χρόνια στη Βουλή (έχει εκλεγεί σε όλες τις αναμετρήσεις από το 2004 ώς το 2019), «αποφάσισα να αφοσιωθώ στον τόπο από όπου κατάγομαι και να μετουσιώσω την κοινοβουλευτική και κυβερνητική μου θητεία σε συγκεκριμένο έργο για την περιοχή μας». Η επίσημη ανακοίνωση για τη διεκδίκηση της δημαρχίας έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή, στις 18.30 το απόγευμα.

Το παρασκήνιο

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι η επιλογή να μεταπηδήσει στην αυτοδιοίκηση, την οποία έχει ήδη υπηρετήσει επί 16 χρόνια ως νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης, δεν σχετίζεται με κίνδυνο μη επανεκλογής ή άλλου προβλήματος με τη Χαριλάου Τρικούπη. Εξάλλου, όπως υπογραμμίζουν καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι απίθανο να εκλέξει δύο βουλευτές στην προσεχή εκλογική διαδικασία, ενώ, σε ό,τι αφορά τις ώς τώρα δημοσκοπήσεις που διενεργούνται από ενδιαφερόμενους, ο κ. Κεγκέρογλου εξακολουθεί να χαίρει υψηλής δημοφιλίας από τους ψηφοφόρους του.

Φαίνεται, όμως, να μέτρησε για εκείνον ότι έχει διανύσει μια μακρά διαδρομή, όντας δύο φορές υφυπουργός Εργασίας, στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και, στη συνέχεια, στην κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, καθώς και γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ., επί προεδρίας Φώφης Γεννηματά. «Τι άλλο να περιμένω; Να γίνω πρωθυπουργός;», τονίζει αστειευόμενος ο βουλευτής Ηρακλείου, ο οποίος στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές είχε ταχθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και απέναντι στην υποψηφιότητα του συντοπίτη του, νυν προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι σχέσεις του με τον σημερινό επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζονται μάλλον τυπικές, έχοντας περάσει στο παρελθόν και φάσεις μεγαλύτερης αντιπαλότητας. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του κ. Κεγκέρογλου, να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, λογικά διευκολύνει την ηγεσία και ανοίγει τον δρόμο της εκλογής σε άλλα πρόσωπα, όπως π.χ. ο πρώην βουλευτής Φραγκίσκος Παρασύρης, που υποστηρίζει τον κ. Ανδρουλάκη. Υπενθυμίζεται ότι και ο Γιώργος Καμίνης, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, έχει προ πολλού ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στις επόμενες εθνικές κάλπες, κλείνοντας τα σενάρια για ένταξή του στο ψηφοδέλτιο του νομού Χίου.

πηγή: efsyn.gr (Δημήτρης Κουκλουμπέρη)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ