close search results icon

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Καταγγέλλει ότι ομάδα Ρομά την περικύκλωσε και της ζήτησε τον λόγο για τις αναφορές της

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Καταγγέλλει ότι ομάδα Ρομά την περικύκλωσε και της ζήτησε τον λόγο για τις αναφορές της


Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε μέσω ανάρτησής της η Αφροδίτη Λατινοπούλου, με αφορμή, όπως υποστηρίζει, περιστατικό που είχε με ομάδα Ρομά.

Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση προχώρησε η Αφροδίτη Λατινοπούλου, περιγράφοντας ένα περιστατικό κατά το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, ομάδα περίπου 15-20 Ρομά την πλησίασε και της ζήτησε εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται δημόσια στην κοινότητά τους.

Η ίδια χρησιμοποίησε στην ανάρτησή της τον χαρακτηρισμό «γύφτοι», υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα άτομα «μου την έπεσαν και μου ζήτησαν τον λόγο γιατί τους λέω γύφτους».

Με αφορμή το περιστατικό, η Αφροδίτη Λατινοπούλου διεύρυνε την κριτική της προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας την ότι, έπειτα από επτά χρόνια διακυβέρνησης, δεν έχει καταφέρει να επιβάλει αποτελεσματικά τον νόμο και την τάξη.

Στην ίδια ανάρτηση χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε μέλη του Ρουβίκωνα, αναρχικούς, παράτυπους μετανάστες, αντισημίτες και ακτιβιστές, υποστηρίζοντας ότι συγκεκριμένες ομάδες αισθάνονται πως μπορούν να ενεργούν χωρίς συνέπειες.

Τα πυρά της στρέφονται προσωπικά και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον οποίο καταλογίζει πολιτική ευθύνη για αυτό που η ίδια περιγράφει ως κλίμα ατιμωρησίας.

Μάλιστα, σχολιάζοντας και το πρόσφατο ατύχημα του πρωθυπουργού με το ποδήλατο, του ευχήθηκε «περαστικά», χωρίς ωστόσο να μετριάσει την πολιτική της επίθεση.

Η ανάρτηση καταλήγει με ακόμη πιο βαριές εκφράσεις, καθώς η Αφροδίτη Λατινοπούλου χαρακτηρίζει την Ελλάδα «παράδεισο κακοποιών, λαθρομεταναστών και γύφτων», όπως ακριβώς αναφέρει στο κείμενό της.

Πρόκειται για μία παρέμβαση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο για την πολιτική επίθεση προς την κυβέρνηση όσο και για τη φρασεολογία που επιλέγει απέναντι στους Ρομά και άλλες κοινωνικές ή πολιτικές ομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό περιγράφεται στην προσωπική ανάρτηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου και οι σχετικοί ισχυρισμοί αποδίδονται στην ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ