close search results icon

Αγιασμοί για τη νέα σχολική χρονιά από τον Κιλκισίου Βαρθολομαίο (ΦΩΤΟ)

Αγιασμοί για τη νέα σχολική χρονιά από τον Κιλκισίου Βαρθολομαίο (ΦΩΤΟ)

Κοντά στη μαθητιώσα νεολαία βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αγιασμούς στο 2ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, στο 3ο Γυμνάσιο, στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, στο 1ο και 2ο Επαγγελματικό Λύκειο καθώς και στο 1 Γενικό Λύκειο Κιλκίς, παρουσία της Βουλευτού του νομού κας Ειρήνης Αγαθοπούλου, του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Κυριακίδη, του Αντιπεριφερειάρχου κ. Ανδρέου Βεργίδη, της Περιφερειακής Συμβούλου κας Έφης Ναβροζίδου, Αντιδημάρχων, κ.α.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος απηύθυνε εγκάρδιες πατρικές ευχές προς τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς ενώ η σχετική ποιμαντορική του εγκύκλιο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναγνώσθηκε από τους Κληρικούς σε όλες τις τελετές αγιασμού της Μητροπολιτικής του περιφερείας.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους μαθητές των Δημοτικών τόνισε χαρακτηριστικά: "Σήμερα ξεκινά μία καινούργια εκπαιδευτική χρονιά γεμάτη νέες δυνατότητες και ευκαιρίες, μια χρονιά που θα μάθετε πολλά, μια χρονιά που θα σας δυναμώσει για να μπορέσετε να πάρετε την ζωή στα χέρια σας. Το χέρι σας θα το στηρίζουν οι γονείς και οι δάσκαλοί σας μα πάνω από όλα, η μεγάλη παλάμη, που ποτέ δεν φαίνεται και μόνο στην πραγματική ανάγκη την νιώθουμε είναι ο ίδιος ο Θεός μας" ενώ προς τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων είπε: "Ψάξτε τους φωτεινούς δείκτες της ζωής σας μέσα από τα παραδείγματα των όσων μελετάτε και να αντιστέκεστε στις προκλήσεις και στις περιστάσεις της καθημερινότητας.

Βάλτε στόχους μαθησιακούς σε κοινή πορεία με τους καθηγητές σας και μέσα ἀπό τόν αγώνα σας γι' αυτούς τους στόχους θά έρθει η ικανοποίηση της ψυχής σας και η επιτυχία. Μέσα από την καρδιά μου σας εύχομαι και η νέα αυτή χρονιά να είναι καλοτάξιδη!".

Τέλος προς τους εκπαιδευτικούς υπογράμμισε: "Σ’ αυτήν την περίοδο θα ζήσετε νέες προκλήσεις, νέα συναισθήματα πνευματικής χαράς ή και αγωνίας, θα γνωρίσετε αρκετοί από εσάς νέα πρόσωπα, τους νέους μαθητές σας και θα εξασκήσετε το εκπαιδευτικό σας καθήκον ώστε να φέρετε εις πέρας την ιερή αποστολή σας.

Θέλω να γνωρίζετε ότι προσεύχομαι για εσάς διότι γνωρίζω πολύ καλά τους κόπους και τις θυσίες σας. Προσεύχομαι και εύχομαι να έχετε καλή υγεία και αντοχές στην νέα αυτή περίοδο της ζωή σας. Σας παρακαλώ και σας προτρέπω να προσεύχεσθε στο Δωρεοδότη Θεό και στους προστάτες σας, στους Αγίου Τρείς Ιεράρχες ώστε, στην καθημερινότητά σας, να υπερισχύει το φως και η αισιοδοξία του Θεού".

sxolia kilkisiou 1
sxolia kilkisiou 1
sxolia kilkisiou 1
sxolia kilkisiou 1
sxolia kilkisiou 1
sxolia kilkisiou 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ