close search results icon

Αγρότες Πέλλας: Με πονοκέφαλο το χαλάζι και τον αυξημένο ΤΟΕΒ

Το ρεύμα "φουντώνει" το κόστος παραγωγής. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Βάσει των περσινών στοιχείων του ΟΣΔΕ θα γίνουν οι βεβαιώσεις μετακλήσεων εργατών γης.

«Η έκδοση της βεβαίωσης για τη μετάκληση / απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΜΑΑΕ, είναι δυνατή, με τα στοιχεία της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, τα οποία είναι καταχωρισμένα στην εφαρμογή και αφορούν το προηγούμενο έτος, χωρίς να απαιτείται αίτηση».

Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε τροποποιητική υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» και αναμένεται η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ.

Επιπλέον στην εν λόγω απόφαση επισημαίνεται πως: «Το Υπόδειγμα της βεβαίωσης που εκδίδεται για τη μετάκληση / απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία, επισυνάπτεται στην παρούσα (Υπόδειγμα ΙΙ) και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής».

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

Η μεταβολή του καιρού και οι έντονες καταιγίδες που πλήττουν την χώρα μας αλλά και την Αλμωπία από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έφεραν και χαλαζόπτωση σε ορισμένες περιοχές της Αλμωπίας, όπως κατέγραψε ο συνάδελφος Στέφανος Μίντζας, βάζοντας δύσκολα στους αγρότες της περιοχής.

Λίγες μέρες νωρίτερα, όπως αποκλειστικά είχε καταγράψει το pellanews.gr από την πρώτη στιγμή, οι τοπικές κοινότητες Καλής, Ανύδρου, Δροσερού και Γυψοχωρίου-Τριφυλλίου, χτυπήθηκαν ξαφνικά από χαλάζι, κάτι το οποίο κινητοποίησε τις τοπικές αρχές για την περαιτέρω καταγραφή των όσων έγιναν.

«ΑΝΕΒΑΖΕΙ» ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΤΟΕΒ

Η χρέωση από τους ΤΟΕΒ πλέον έχει ανέβει κατά πολύ, σε σχέση με πρόπερσι.

Αιτία, όπως σημείωσε και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γιαννιτσών Νίκος Κουμαρτζούδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το pellanews.gr μαζί του, η αύξηση του ρεύματος, η οποία μετακυλύεται σαφώς στους αγρότες.

Έτσι, ενώ πρόπερσι η χρέωση ήταν 0.24 λεπτά ο στρέμμα, πέρσι πήγε στα 0.28, ενώ την τρέχουσα σαιζόν χρεώνεται με 0.32 το στρέμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ