close search results icon

Αγωνία στα Γιαννιτσά για την εξαφάνιση 58χρονου μοναχού στην Τουρκία – Τα ίχνη του χάθηκαν στον δρόμο για τον Πόντο

Αγωνία στα Γιαννιτσά για την εξαφάνιση 58χρονου μοναχού στην Τουρκία – Τα ίχνη του χάθηκαν στον δρόμο για τον Πόντο


Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η εξαφάνιση του 58χρονου μοναχού Ιωσήφ, κατά κόσμον Νικόλαου Τσιγκόζη, με καταγωγή από τον Νέο Μυλότοπο Γιαννιτσών, ο οποίος ταξίδεψε στην Τουρκία με σκοπό να επισκεφθεί τα πατρογονικά εδάφη του Πόντου και να ακολουθήσει τον δρόμο του ασκητισμού. Η οικογένειά του αγωνιά για την τύχη του, καθώς από τα τέλη Ιουλίου δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του.

Ο 58χρονος αναχώρησε στις 23 Ιουλίου από τον Νέο Μυλότοπο, έχοντας εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία να βρεθεί στον Πόντο και την Καππαδοκία, περιοχές με ιδιαίτερη συναισθηματική και οικογενειακή σημασία για τον ίδιο. Ωστόσο, το ταξίδι του πήρε απρόσμενη τροπή, καθώς τα ίχνη του χάθηκαν μετά την άφιξή του στην Τουρκία.

Η υπόθεση παρουσιάστηκε μέσα από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», με τις αδελφές του αγνοούμενου να περιγράφουν τις συνθήκες της εξαφάνισης και τις προσπάθειες εντοπισμού του.

Το ταξίδι που κατέληξε σε εξαφάνιση

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η αδελφή του, Ευτυχία, η οικογένεια άρχισε να τον αναζητά όταν διαπίστωσε ότι είχε φύγει από το χωριό χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μαζί του.

Οι συγγενείς του απευθύνθηκαν στην Αστυνομία, ενώ παράλληλα προσπάθησαν να εξακριβώσουν εάν είχε ταξιδέψει προς την Κωνσταντινούπολη, έναν προορισμό στον οποίο αναφερόταν συχνά.

Οι έρευνές τους οδήγησαν στον εντοπισμό εισιτηρίου στο όνομά του, ενώ στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με την οικογένεια, ότι είχε επιβιβαστεί σε λεωφορείο με προορισμό την Τουρκία.

Η σημαντική μαρτυρία από το ελληνικό προξενείο

Καθοριστικό στοιχείο στην υπόθεση αποτελεί η πληροφορία ότι άνδρας που έμοιαζε με τον αγνοούμενο εμφανίστηκε στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο 25 Ιουλίου.

Όπως γνωστοποιήθηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο συγκεκριμένος άνδρας αναζητούσε πληροφορίες για το πώς θα μπορούσε να μεταβεί στην περιοχή του Πόντου.

Επειδή η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μη εργάσιμη ημέρα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με αρμόδιο υπάλληλο μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης του προξενείου, χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο τρίτου προσώπου.

Το ίδιο βράδυ, σύμφωνα με την ενημέρωση της προξενικής αρχής, επικοινώνησε με το προξενείο και αδελφός του αγνοούμενου.

Η συγκεκριμένη μαρτυρία αποτελεί ένα από τα τελευταία γνωστά στοιχεία για την πιθανή διαδρομή του μοναχού. Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο εάν κατάφερε τελικά να φτάσει στην Τραπεζούντα ή σε κάποια άλλη περιοχή του Πόντου.

Η επιθυμία του να ζήσει ως ασκητής

Ο μοναχός Ιωσήφ είχε ακολουθήσει εδώ και χρόνια τον δρόμο της μοναχικής ζωής.

Σύμφωνα με την αδελφή του, Ευαγγελία, το 2003 βρισκόταν στο Άγιον Όρος, ενώ στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αγία Τριάδα Λαγκαδά. Αργότερα ακολούθησε τον ηγούμενό του στην Ελασσόνα, όπου πραγματοποιήθηκε και η μοναχική κουρά του, λαμβάνοντας το όνομα Ιωσήφ.

Μετά την απώλεια του ηγουμένου και μέχρι να μεταβεί σε άλλο μοναστήρι, φιλοξενούνταν στο πατρικό του σπίτι στον Νέο Μυλότοπο.

Οι δικοί του άνθρωποι επισημαίνουν ότι η απόφασή του να ταξιδέψει στην Τουρκία δεν ήταν τυχαία. Ο ίδιος επιθυμούσε έντονα να επισκεφθεί τις περιοχές από τις οποίες κατάγεται η οικογένειά του και είχε εκφράσει την πρόθεση να ζήσει ως ασκητής.

Σε αγωνία η οικογένεια – Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές

Η παρατεταμένη απουσία του έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους συγγενείς του, οι οποίοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό του.

Όπως ανέφερε η αδελφή του Ευαγγελία, για την εξαφάνιση έχουν ενημερωθεί η Ιντερπόλ και το ελληνικό προξενείο στην Τουρκία.

Η οικογένεια εκτιμά ότι ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στις περιοχές του Πόντου και της Καππαδοκίας, καθώς εκεί επιθυμούσε να κατευθυνθεί ο 58χρονος.

Τα χαρακτηριστικά του αγνοούμενου

Ο μοναχός Ιωσήφ είναι 58 ετών, έχει ύψος 1,64 μέτρα, κανονικό σωματικό βάρος, πράσινα μάτια, μακριά γκρίζα μαλλιά δεμένα σε κοτσίδα, γκρίζο μουστάκι και κοντό μούσι.

Η οικογένειά του εξακολουθεί να αναζητά απαντήσεις για το τι συνέβη μετά την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει σύντομα κάποια πληροφορία που θα βάλει τέλος στην αγωνία της.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Πού βρίσκεται σήμερα ο μοναχός Ιωσήφ και είναι καλά στην υγεία του;

Πηγή πληροφοριών: «Φως στο Τούνελ» – anikolouli.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ