close search results icon

Αγροτικός Σύλλογος Δ. Σκύδρας: «από το... 2025 η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ»

Αγροτικός Σύλλογος Δ. Σκύδρας: «από το... 2025 η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ»

Μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις που βγήκαν από την πρώτη συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας υπό το νέο ΔΣ είναι ότι η πολυπόθητη αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ δεν θα εφαρμοστεί τελικά το 2024 –όπως αναμενόταν- αλλά μετατίθεται για το μέλλον με ελπίδα το…2025!

agrotikos-sullogos-skudras-pellanews20240312-195817.jpg

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η πρώτη συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας. στο Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας. με τον νέο πρόεδρο. Στέφανο Τοπαλίδη να καλωσορίζει τους συναδέλφους του, να παρουσιάζει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και να στέλνει μήνυμα ενότητας στον αγροτικό κόσμο για την καλύτερη διεκδίκηση των ζητημάτων που τους ταλαιπωρούν.

agrotikos-sullogos-skudras-pellanews20240312-195803.jpg

Είναι γνωστό ότι πριν από λίγο καιρό αντιπροσωπεία του συλλόγου βρέθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε ευρεία σύσκεψη και έθεσε μια σειρά θεμάτων. Ο κ. Τοπαλίδης, τόνισε ότι έχουν τεθεί στο τραπέζι τόσο η απώλεια εισοδήματος όσο και οι εργάτες γης, το πετρέλαιο, οι αποζημιώσεις κτλ σημειώνοντας ότι θέλει υπομονή μέχρι την επίλυση τους.

agrotikos-sullogos-skudras-pellanews20240312-195836.jpg

Στην αίθουσα βρέθηκαν και πρόεδροι από άλλους Αγροτικούς Συλλόγους της Πέλλας δίνοντας τις ευχές τους στο νέο προεδρείο αλλά και στέλνοντας το μήνυμα της ενότητας και της μαζικής διεκδίκησης.

Ο πρώτος πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Δημητριάδης ήταν κι αυτός παρών μιλώντας μάλιστα για τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ και δίνοντας, μεταξύ άλλων, την πληροφορία ότι διάφορες εκκρεμότητες πάνε πίσω την εφαρμογή της πολυσυζητημένης αλλαγής του. Μίλησε για υποχρεωτική ασφάλιση και δεύτερη κατηγορία ασφάλισης προαιρετική, λεπτομέρειες όμως που θα διευκρινιστούν στο προσεχές μέλλον.

Γενικότερα, τέθηκαν και θέματα καλύτερης οργάνωσης του συλλόγου ακόμη και για εγγραφή νέων μελών ενώ υπήρξε και η άποψη ο σύλλογος να ανοίξει τους ορίζοντες του και με άλλες δράσεις ενώ προτάθηκε να υπάρξει και ταμείο  (ή αν θέλετε να ενεργοποιηθεί).

agrotikos-sullogos-skudras-pellanews20240312-202019.jpg

Αξίζει να σημειωθεί και η ενημέρωση του κ. Κακουλίδη Πεφτούλιου για τα κτήρια της πρώην ΓΕΣΠΟΒ, στο Μαυροβούνι και στην Καλή, που ανήκουν στο Δημόσιο, με προτροπή να κινηθεί ο αγροτικός κόσμος στη διεκδίκηση τους και με πνεύμα συνεταιριστικό να κινηθεί προς την κατεύθυνση που όλοι συμφωνούν ότι είναι η ορθή αλλά απαιτεί συλλογικό πνεύμα και πίστη στο κοινό καλό του αγροτικού κόσμου. Ένα θέμα που συμφώνησαν να συζητήσουν με περισσότερες λεπτομέρειες.

Από τη Δημοτική Αρχή Σκύδρας παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεοδοσίου και ο αντιδήμαρχος αγροτικών κ. Πασχαλίδης τονίζοντας και οι δύο τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας με τον κ. Πασχαλίδη να σημειώνει μεταξύ άλλων για την κλιματική αλλαγή ότι το πρόβλημα εστιάζεται στην βροχή που είναι περισσότερο όξινη από το παρελθόν. Στην αίθουσα και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σαββίδης Πολυς από το Μανδαλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ