Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Σκύδρας: Έρχονται κινητοποιήσεις και παραίτηση του προέδρου

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας στο Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας.
Ο πρόεδρος κ. Τοπαλίδης Στέφανος, είχε τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη προς ενημέρωση και συζήτηση τα οποία αφορούσαν την προκαταβολή για τον παγετό της περασμένης Άνοιξης, το μέτρο 23 και τα παραμορφωμενα ροδάκινα.
Στην πρώτη περίπτωση ο κ.Τοπαλιδης είχε αποσπάσει δέσμευση από το υπουργείο, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του, για ανακοινώσεις σχετικά με την έναρξη των διαδικασιών στα τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου,. Τίποτα τελικά δεν έχει συμβεί. Στο μέτρο 23 δεν εντάχθηκαν μια σειρά καλλιεργειών παρά τη σχετική προετοιμασία αγροτών και ΔΑΟΚ ενώ η συνεχιζόμενη αύξηση του φαινομένου των παραμορφομενων ροδάκινων έρχεται και φουντώνει τον αγροτικό κόσμο που για άλλη μια φορά νιώθει προδομένος και αφημενος στην τύχη του.
Το κλίμα στο Πνευματικό Κέντρο ήταν βαρύ με τον πρόεδρο κ. Τοπαλιδη να εκφράζει την απογοήτευση του σχετικά με το πως αντιμετωπιζονται τα σοβαρά προβλήματα του Αγροτικού κόσμου από το υπουργείο αλλά δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την απουσία των αγροτών σημειώνοντας πως οι συνάδελφοι του φαίνεται να είναι εφησυχασμενοι.
Εν τέλει ο πρόεδρος πρότεινε να γίνει κινητοποίηση διότι δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Η ακριβής ημερομηνία και ο τρόπος της κινητοποίησης θα καθοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η είδηση της κινητοποίησης συνοδεύεται και από την απρόσμενη επιλογή του προέδρου να κινήσει τη διαδικασία παραίτησης του. Η απόφαση του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, είναι οριστική με τον κ. Τοπαλίδη να ηγείται της κινητοποίησης αλλά μέχρι εκεί.
Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν λίγοι αυτοί που πρότειναν οι διαμαρτυρίες να ξεκινήσουν στην αυριανή προγραμματισμένη ημερίδα για το παραμορφωμενο ροδακινο στο Πνευματικό Κέντρο όπου θα έχουν παρουσία πολιτικά πρόσωπα.

Στη Γενική συνέλευση βρέθηκαν και εκπρόσωποι συλλόγων απο τον Δήμο Έδεσσας παρουσιαζοντας κι αυτοί απο την πλευρα τους τη σοβαρότητα της κατάστασης και την απελπισία που επικρατεί στον αγροτικο κόσμο!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Και Σκυδραίος και...καυτός!
26 Ιουλίου 2025 -
Βαλκανικό 2025: Στο βάθρο Δεσπολλάρη και Κορένεβα
26 Ιουλίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ