close search results icon

Αιχμές Αχτσιόγλου-Χαρίτση για ΣΥΡΙΖΑ: «Διαλυτική κρίση, κόμμα σε διαρκή φθορά και απαξία»

"Ένα κόμμα που κάποτε έπαιζε κεντρικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα, που κάποτε εξέφραζε τον αριστερό κόσμο". 

Αιχμές Αχτσιόγλου-Χαρίτση για ΣΥΡΙΖΑ: «Διαλυτική κρίση, κόμμα σε διαρκή φθορά και απαξία»

Εναλλακτική διέξοδος για τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο είναι η Νέα Αριστερά, επισημαίνουν με δηλώσεις τους η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης, που κληθέντες να σχολιάσουν τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνουν ότι βρίσκεται σε φθορά, απαξία και εκφυλισμό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ACTION 24», εν όψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης και της ιδρυτικής διακήρυξης, η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «σκοπός της Νέας Αριστεράς είναι να εγκαθιδρύσει μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Έχουμε εμπειρία και καθαρότητα στον λόγο και στις θέσεις μας. Η κοινωνική μας απεύθυνση είναι ξεκάθαρη. Μπορούμε να εκφράσουμε το εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στην πολιτική της ΝΔ, έναν άλλο δρόμο από αυτόν που δείχνει η Δεξιά».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και τις εξελίξεις στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις περιέγραψε ως «διαλυτική κρίση η οποία υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και αρκετό καιρό» και πως «επιβεβαιώνεται ότι βρίσκεται σε πορεία μετάλλαξης».

«Ένα κόμμα που κάποτε έπαιζε κεντρικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα, που κάποτε εξέφραζε τον αριστερό κόσμο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαρκή φθορά και απαξία», είπε η Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ότι «όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες δεν αφορούν τις αγωνίες των προοδευτικών πολιτών».

Και με δεδομένο ότι «οι αγρότες είναι στους δρόμους, τα Πανεπιστήμια βράζουν για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, εμπορευματοποιείται η δημόσια υγεία και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει περιέλθει σε μία συνθήκη πλήρους απαξίας και εκφυλισμού. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν παράγει πολιτική και δεν μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες των πολιτών. Πρόκειται για αντιμαχόμενους μηχανισμούς, με έναν πρόεδρο που τον νοιάζει μόνο η επικοινωνία χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο», είπε.

Σύμφωνα με τη βουλευτή της Νέας Αριστερά, «το κρίσιμο τώρα είναι να απεγκλωβιστούν κοινωνικές δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, από μία κατάσταση η οποία διαρκώς εκφυλίζεται, και να ενισχύσουν τη Νέα Αριστερά, η οποία είναι μία ελπιδοφόρα προσπάθεια και παράγει πολιτική για τις αγωνίες των πολιτών και του προοδευτικού κόσμου». Απηύθυνε δε κάλεσμα «σε όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δουλέψουμε μαζί».

Όσον αφορά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επέκρινε και τα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν, η Έφη Αχτσιόγλου, επισήμανε ότι «ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τώρα τα δομικά προβλήματα τα οποία εμείς είχαμε έγκαιρα διαγνώσει ότι θα επισυμβούν. Ο ίδιος επέλεξε το καλοκαίρι να ανεχτεί την ευθεία εργαλειοποίησή του από τον κ. Κασσελάκη ο οποίος έβαλλε εναντίον μου. Το επέτρεψε, το ανέχτηκε και είναι κοινή πεποίθηση ότι με αυτόν τον τρόπο στήριξε τον κ. Κασσελάκη. Ο ίδιος κάνει τώρα μία όψιμη, ετεροχρονισμένη αναγνώριση, η οποία δεν αλλάζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τέλος, χαρακτήρισε «πολύ ευχάριστη στιγμή» την ένταξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη Νέα Αριστερά. «Είναι ένας νέος άνθρωπος και σοβαρός επιστήμονας. Η θέση του για τα πράγματα είναι ταυτόχρονα οραματική και ρεαλιστική. Είναι ένα πολιτικό ταλέντο».

Αλ. Χαρίτσης: «Πλήρης εκφυλισμός ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου»

«Η Νέα Αριστερά είναι εδώ. Συγκροτήθηκε για να μπορέσει να εκφράσει την αγωνία και την ελπίδα των αριστερών πολιτών για μια εναλλακτική διέξοδο», τόνισε από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Κατά την περιοδεία του στην Ξάνθη, ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε ότι η Νέα Αριστερά είναι «η διέξοδος της σοβαρότητας, της αξιοπιστίας, του μαχητικού αριστερού λόγου που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία απέναντι στην μονοκρατορία της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «αποτυπώνουν τον πλήρη εκφυλισμό ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου. Επιβεβαιώνουν την κριτική την οποία ασκήσαμε εγκαίρως διαβλέποντας αυτό τον εκφυλισμό». Και πρόσθεσε ότι «δεν αξίζει σε αριστερούς, σε προοδευτικούς, σε δημοκράτες πολίτες, αυτή η απαξίωση της ιστορίας τους, της διαδρομής τους και των προσδοκιών τους για ένα καλύτερο μέλλον».

Τόνισε επίσης ότι «συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη» και πως «δική μας δέσμευση είναι ότι το έγκλημα αυτό θα διαλευκανθεί».

«Θα αποδοθούν ευθύνες στους ενόχους παρά τις προσπάθειες συγκάλυψης που είδαμε να γίνονται τις τελευταίες ημέρες με χυδαίο τρόπο στην εξεταστική επιτροπή με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική κοινωνία ζητά δικαιοσύνη και αυτή θα αποδοθεί».

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ