close search results icon

Αιχμές κατά Κασσελάκη από τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θ. Γεωργόπουλου. 

Άστραψε και βρόντηξε ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θύμιος Γεωργόπουλος, καθώς με ευθύνη του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη εδώ και ημέρες συντηρείται στο δημόσιο διάλογο μια συζήτηση περί μαύρων χρημάτων.

Μετά και το ρεπορτάζ του Mega που επικαλούμενοι πηγές της Κουμουνδούρου έκανε λόγο για υπέρβαση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ της εκλογικής χρηματοδότησης που έλαβε το κόμμα για τις διπλές εθνικές εκλογές (Μαΐου και Ιουνίου) το 2023, ο πρώην υπεύθυνος για τα οικονομικά του κόμματος αφήνει σαφείς αιχμές και καλεί όποιον κάνει τέτοιες διαρροές να πάει στον εισαγγελέα και να καλέσει ορκωτούς λογιστές.

«Επειδή κάποια στιγμή αυτό το καλαμπούρι πρέπει να τελειώνει, οι «πηγές» ή ο υπεύθυνος των «πηγών» ο οποίος έχει την άποψη της διακίνησης «μαύρων» χρημάτων, ας καλέσει επιτέλους Οικονομικό Εισαγγελέα, Ελεγκτική Εταιρεία ή Ορκωτούς λογιστές για να βεβαιώσει τα όσα διαρρέει ή καταγγέλλει, όπως τόνισα ΚΑΙ στην ομιλία μου στην Κεντρική Επιτροπή. Να σταματήσει όμως να υπονομεύει τον ΣΥΡΙΖΑ. Καταντάει απίστευτα κουραστικό…» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θ. Γεωργόπουλου:

«ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μόλις το προηγούμενο Σάββατο (6/7) από το βήμα της Συνέλευσης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (και μετά από τετράμηνη αναμονή) έδωσα καθαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις (χωρίς να λάβω την παραμικρή ανταπάντηση) για όσα εδώ και πολλούς μήνες, συνεχώς και αδιαλείπτως διαρρέονται ή και ευθέως καταλογίζονται για την κατάσταση των οικονομικών του κόμματος που παρέλαβε ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης.

Κυριαρχούν «ειδήσεις» για: Ελλείμματα, Χάος και Μαύρα ταμεία.

Μετά την προεδρική αφωνία στο κορυφαίο όργανο, είδα σήμερα την ανάρτηση του Georghy Zhukov, γνωστού υποστηρικτή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη πλατφόρμα X, που αναπαρήγαγε το ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA (που έχει και το σχετικό βίντεο) κατά το οποίο «πηγές της Κουμουνδουρου» -σύμφωνα με την έμπειρη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή- συκοφαντούν το ίδιο μας το Κόμμα για δήθεν υπέρβαση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ της εκλογικής χρηματοδότησης που έλαβε το κόμμα μας για τις διπλές εθνικές εκλογές (Μαΐου και Ιουνίου) το 2023.

Οι συκοφάντες ας μάθουν ότι: και για τις δύο εκλογικές διαδικασίες έχουν συνταχθεί αναλυτικές καταστάσεις εσόδων - δαπανών, έχουν υποβληθεί εντός 2μήνου από την ημερομηνία διεξαγωγής της κάθε μίας εκλογικής αναμέτρησης, έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές επιτροπές του δημοσίου και δεν μας έχει καταλογιστεί (έστω για τυπικούς λόγους) ούτε ένα ευρώ.

Επειδή κάποια στιγμή αυτό το καλαμπούρι πρέπει να τελειώνει, οι «πηγές» ή ο υπεύθυνος των «πηγών» ο οποίος έχει την άποψη της διακίνησης «μαύρων» χρημάτων, ας καλέσει επιτέλους Οικονομικό Εισαγγελέα, Ελεγκτική Εταιρεία ή Ορκωτούς λογιστές για να βεβαιώσει τα όσα διαρρέει ή καταγγέλλει, όπως τόνισα ΚΑΙ στην ομιλία μου στην Κεντρική Επιτροπή.

Να σταματήσει όμως να υπονομεύει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καταντάει απίστευτα κουραστικό…»

Το θερμό επεισόδιο στην Κ.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την ώρα που ο Θύμιος Γεωργόπουλος συνομιλούσε με δημοσιογράφους εκτός αιθούσης, πέρασε από μπροστά του ο Στέφανος Κασσελάκης και του είπε «γιατί τα λες αυτά στους δημοσιογράφους; Τα λέμε στα όργανα, παραβιάζεις το καταστατικό».

Από την πλευρά του ο τέως οικονομικός διευθυντής αντέτεινε πως έκανε μια αναφορά στα όσα είχε ήδη πει στην κεντρική επιτροπή.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Γεωργόπουλος απαντούσε από το βήμα της ΚΕ και, σύμφωνα με πληροφορίες, σχολίασε πως όχι μόνο απολύθηκε με απόφαση Κασσελάκη, αλλά βρέθηκε και αντιμέτωπος με ποινικούς όρους έπειτα από τις αναφορές σε μαύρα ταμεία και ύποπτες συναλλαγές.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ