close search results icon

Αιμοδοσία Έδεσσας –Ε.Κ.Ε.Α - 14 Ιουνίου 2023 παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη

Αιμοδοσία Έδεσσας –Ε.Κ.Ε.Α - 14 Ιουνίου 2023 παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. H ημέρα αυτή, είναι μία ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και για να ευαισθητοποιήσουμε τον ευρύτερο πληθυσμό, σχετικά με την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Φέτος το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού, είναι «Ζούμε, επειδή ΕΣΥ προσφέρεις-Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου συχνά» και επικεντρώνεται κυρίως στους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς, τονίζοντας την αναγκαιότητα για τακτική προσφορά αίματος και πλάσματος.

To μήνυμα αυτό δημιουργήθηκε για να τονίσει τον σημαντικό ρόλο της εθελοντικής, μη αμειβόμενης προσφοράς αίματος, στη δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και παράλληλα να αναδείξει και να αποτυπώσει το αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού, που διακατέχει τον εθελοντή αιμοδότη ως μία συνειδητή έκφραση αλληλεγγύης.

Η Αιμοδοσία Έδεσσας ευχαριστεί θερμά τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.

Η κοινή συστράτευσή τους και οι κοινές αξίες που υπηρετούν μέσα από την συμμετοχή τους σε καθημερινές δράσεις όπως η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ προάγουν την κοινωνική συνοχή, προσφέροντας ζωή στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Σε συνεργασία με το «Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων» θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, 9:00-13:00, στο χώρο του Παρθεναγωγείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ