close search results icon

Αιμοδοσία: Νέο application από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για αύξηση των εθελοντών

Αιμοδοσία: Νέο application από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για αύξηση των εθελοντών

Ένα ελληνικό application στοχεύει στην αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών μέσω ενημέρωσης για όλη τη διαδικασία καθώς και των κατά τόπους αιμοδοσιών όπου αυτές διοργανώνονται.

Η εθελοντική αιμοδοσία στη χώρα μας επιδέχεται βελτίωσης και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) ανέπτυξε την εφαρμογή “Δίνουμε αίμα” η πιλοτική εφαρμογή της οποίας ξεκινά με αφορμή εθελοντική αιμοδοσία στο Σύνταγμα στις 13 και 14 Μαΐου.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή “Δίνουμε αίμα”, ο χρήστης θα μπορεί:

Nα έχει τον δικό του προσωπικό λογαριασμό.

Να ενημερώνεται για όλες τις αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται και να συμμετέχει σε όποια τον ενδιαφέρει, διαλέγοντας το ωράριο που τον εξυπηρετεί.

Να ενημερώνεται σχετικά με το αν πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει σε μια αιμοδοσία, απαντώντας σε μερικές σύντομες ερωτήσεις.

Να μπορεί να τροποποιεί το προσδιορισμένο ραντεβού μέχρι μία ημέρα πριν την αιμοδοσία.

Το application έρχεται για να δώσει την απλούστερη και πιο γρήγορη απάντηση σε ερωτήσεις όπως, “Πώς θα προγραμματίσω με ακρίβεια την επίσκεψή μου σε ένα σημείο αιμοδοσίας που να με διευκολύνει;”, “Πληρώ τις βασικές προϋποθέσεις για να προσφέρω αίμα;” ή “Πόσο χρόνο χρειάζομαι για να αιμοδοτήσω;”, επαναπροσδιορίζοντας την εικόνα που έχουν μέχρι σήμερα οι πολίτες για τη διαδικασία της αιμοδοσίας.

Η πιλοτική χρήση του app, θα γίνει με την αφορμή της διήμερης εθελοντικής αιμοδοσίας που θα διοργανώσει το Ε.ΚΕ.Α., 13 & 14 Μαΐου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Σταθμού του Μετρό Συντάγματος, 10.30πμ-15.30μμ σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ. Στη συνέχεια θα εμπλουτίζεται σταδιακά το περιεχόμενό της, ενσωματώνοντας ολοένα και περισσότερους φορείς και συλλόγους που διοργανώνουν δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου να αποτελέσει ένα πλήρες, χρηστικό εργαλείο για τους αιμοδότες.

Τηλεφωνικά ραντεβού καθημερινά, 09.00πμ-14.30μμ, στα τηλ:2132146716 και 2132146726.

Ψηφιακά ραντεβού μέσω της νέας εφαρμογής “Δίνουμε αίμα” για κινητά

App store (iOS):

https://bit.ly/appStore-DinoumeAima

Google play (android):

https://bit.ly/googlePlay-DinoumeAima

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα επτά ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

Να είσαι 18-65 ετών.

Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.

Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες.

Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ