close search results icon

Αχαρνές: Ξυλοκόπησαν 15χρονο και ανέβασαν βίντεο στα social media – 16 και 17 ετών οι δράστες

Υπήρχε "προϊστορία". 

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές ένας 17χρονος και ένας 16χρονος. Οι δύο έφηβοι κατηγορούνται ότι γρονθοκόπησαν έναν 15χρονο και στη συνέχεια ανέβασαν το βίντεο της επίθεσης στα social media.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνελήφθησαν την Κυριακή (07.01.2024) το μεσημέρι από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας στις Αχαρνές, ένας 17χρονος και ένας 16χρονος, για τον ξυλοδαρμό ενός 15χρονου.

Έπειτα, έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από την πράξη τους, μέσω των social media.

Οι δύο συλληφθέντες έφηβοι κατηγορούνται για «απλή σωματική βλάβη κατά συναυτουργία» και «παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Ειδικότερα, η αστυνομία σημειώνει ότι το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου, ο 17χρονος μαζί με τον 16χρονο αναζήτησαν τον 15χρονο σε πλατεία των Αχαρνών, με αφορμή περιστατικό που φέρεται να προηγήθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Αφού τον πλησίασαν, ο 17χρονος τού επιτέθηκε με γροθιές στο πρόσωπο, ενώ παράλληλα ο 16χρονος βιντεοσκοπούσε την επίθεση του φίλου του.

Στη συνέχεια, οι δύο έφηβοι ανέβασαν το βίντεο σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά από καταγγελία του περιστατικού στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορουμένους, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες.

Επιπλέον, προσήχθησαν και συνελήφθησαν οι μητέρες των κατηγορουμένων για «παραμέληση της εποπτείας των ανηλίκων».

Ακόμη, κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο του 16χρονου και στάλθηκε για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ