close search results icon

Ακόμη ένας φονικός τυφώνας σαρώνει την Ιαπωνία

Ένας άνδρας γύρω στα 40 σκοτώθηκε σε κατολίσθηση και ένας 29χρονος βρέθηκε νεκρός όταν το αυτοκίνητό του έπεσε σε δεξαμενή, σύμφωνα με το Kyodo.

Ακόμη ένας φονικός τυφώνας σαρώνει την Ιαπωνία

Ένας ακόμη ισχυρός τυφώνας έπληξε την κεντρική Ιαπωνία σήμερα, φέρνοντας μαζί του καταρρακτώδεις βροχές και σφοδρούς ανέμους, ενώ σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και έμειναν χωρίς ρεύμα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η πόλη Σιζουόκα, νοτιοδυτικά του Τόκιο, δέχθηκε το σφοδρότερο χτύπημα του τυφώνα Τάλας, με βροχές που έφτασαν μέχρι και τα 417 χιλιοστά νερού από την έναρξη της βροχοπτώσεων την Πέμπτη, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA).

Οι άνεμοι στο κέντρο του Τάλας έπνεαν με ταχύτητα περίπου 65 χλμ./ώρα, με μέγιστες ριπές περίπου 90 χλμ./ώρα, πρόσθεσε.

Ένας άνδρας γύρω στα 40 σκοτώθηκε σε κατολίσθηση και ένας 29χρονος βρέθηκε νεκρός όταν το αυτοκίνητό του έπεσε σε δεξαμενή, σύμφωνα με το Kyodo.

Οι διακοπές ρεύματος επηρέασαν περίπου 120.000 νοικοκυριά, δήλωσε η εταιρεία πάροχος Chubu Electric Power Grid Co, προσθέτοντας ότι μια κατολίσθηση προκάλεσε ζημιές σε δύο βασικές κολώνες του δικτύου της περιοχής.

«Εκτιμούμε ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης μετά τις κατολισθήσεις, και άλλους παράγοντες που οδήγησαν στις διακοπές», ανέφερε η εταιρεία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η σιδηροδρομική εταιρεία Central JR έθεσε ξανά σε λειτουργία ορισμένα από τα δρομολόγιά της, που είχαν διακοπεί από το βράδυ της Παρασκευής εξαιτίας της βροχής.

Η JMA κωδικοποίησε σήμερα τον τυφώνα ως «εξωτροπικό κυκλώνα», αλλά προέβλεψε περαιτέρω καταρρακτώδεις βροχές στη Σιζουόκα και προειδοποίησε για ενδεχόμενες νέες κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι αρχές της πόλης Γιοκοχάμα, περίπου 30 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο, εξέδωσαν επίσης απόφαση εκκένωσης σε περίπου 3.000 κατοίκους.

Η Ιαπωνία δοκιμάζεται πραγματικά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τις τελευταίες εβδομάδες. Την περασμένη βδομάδα ο τυφώνας Νανμαντόλ, μια από τις μεγαλύτερες καταιγίδες που πλήττει την Ιαπωνία εδώ και χρόνια, σκότωσε τουλάχιστον δύο ανθρώπους και προκάλεσε σφοδρούς ανέμους και βροχοπτώσεις ρεκόρ στα δυτικά της χώρας.

Οι επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τη σφοδρότητα των καταιγίδων και οδηγεί σε συχνότερες και εντονότερες ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως κύματα καύσωνα, ξηρασίες και ξαφνικές καταστροφικές πλημμύρες.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ