close search results icon

Ακρωτηρίασαν από τα γόνατα τα πόδια της φοιτήτριας με μηνιγγίτιδα

Τα σηπτικά έμβολα, ως επιπλοκές της ασθένειας, προκάλεσαν γάγγραινα στο κάτω μέρος και των δύο ποδιών.

Δυσάρεστα τα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια του τμήματος Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών που είχε διαγνωστεί με οξεία μηνιγγίτιδα. Οι γιατροί του ΚΑΤ, όπου μεταφέρθηκε πριν από περίπου 20 ημέρες, αποφάσισαν και προχώρησαν στον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών της από το γόνατο και κάτω, προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία της από περαιτέρω επέκταση των επιπλοκών.

Η μεταφορά της κοπέλας από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου νοσηλευόταν, στο ΚΑΤ, είχε κριθεί αναγκαία, καθώς παρουσίασε σηπτικά έμβολα, ως απότοκα της σοβαρής ασθένειας, τα οποία δημιούργησαν γάγγραινα στο κάτω μέρος και των δύο ποδιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της κρίνεται βελτιωμένη με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι ότι κατάφεραν να περιορίσουν τη βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι η 20χρονη κατέρρευσε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου στον χώρο του Τμήματος Μαθηματικών, όπου φοιτά, στη διάρκεια συνέλευσης για τις καταλήψεις. Οι συμφοιτητές της κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο τη μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου διασωληνώθηκε άμεσα, καθώς η κατάστασή της ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

πηγή: efsyn.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ