close search results icon

Άλεκ Μπάλντουιν / Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για ανθρωποκτονία στα γυρίσματα της ταινίας «Rust»

Ενώ οι κατηγορίες είχαν αποσυρθεί, ξανά κατηγορούμενος...

Ο Άλεκ Μπάλντουιν αντιμετωπίζει και πάλι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για το θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust».

Η Χάτσινς πυροβολήθηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας στο ράντσο Bonanza Creek στο Νέο Μεξικό στις 21 Οκτωβρίου 2021. Ο Mπάλντουιν έκανε πρόβα με ένα πιστόλι για μια σκηνή που διαδραματιζόταν μέσα σε μια εκκλησία, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας την και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη, Τζοέλ Σοόυζα.

Τον περασμένο Απρίλιο αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εις βάρος του ηθοποιού, αλλά την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι είναι ξανά αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Οι ειδικοί εισαγγελείς Kari Morrissey και Jason Lewis είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους: «Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα τους τελευταίους μήνες, ήρθαν στο φως πρόσθετα στοιχεία που πιστεύουμε ότι αποδεικνύουν την ποινική ευθύνη του κ. Μπάλντουιν για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς και τον πυροβολισμό του Τζόελ Σόουζα. Πιστεύουμε ότι η ενδεδειγμένη πορεία δράσης είναι να επιτρέψουμε σε μια επιτροπή πολιτών του Νέου Μεξικού να αποφασίσει από εδώ και πέρα εάν ο κ. Μπάλντουιν θα πρέπει να κρατηθεί για ποινική δίκη».

Πριν από περίπου δύο χρόνια το Χόλιγουντ πάγωσε με την τραγωδία που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» με τον Άλεκ Μπάλντουιν να είναι ο πρωταγωνιστής του γουέστερν και συμπαραγωγός της ταινίας. Η αιματηρή τραγωδία συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όταν με το όπλο που χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα τραυμάτισε και σκότωσε την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Για την υπόθεση, ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ Χαλς έχει καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή, με τον ίδιο να έχει παραδεχτεί ότι επέδειξε «αμέλεια» αφού δεν έλεγξε τις σφαίρες του όπλου για να επιβεβαιώσει ότι δεν ήταν αληθινές και έδωσε στον Μπάλντουιν το όπλο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι ήταν «κρύο», δηλαδή «ασφαλές» στην αργκό του Χόλιγουντ.

Το τραγικό περιστατικό συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη αλλά και τη δικαιοσύνη, καθώς τα ερωτήματα για τις συνθήκες που συνέβη δεν έχουν ακόμα απαντηθεί πλήρως.

Αναμένεται να ανακοινωθούν περαιτέρω πληροφορίες για τη νέα δίωξη.

πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ