close search results icon

Αλέξης Στεφανίδης: Το "Καρδίας Αναστέναγμαν" από τα Γιαννιτσά στα Τρίκαλα!

Το ταξίδι του "έντυπου ήχου" του δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ...

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

«Καρδίας Αναστέναγμαν» είναι ο τίτλος του βιβλίου-ψηφιακού δίσκου με την υπογραφή του Αλέξη Στεφανίδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αδελφών Κυριακίδη.

Όπως σημειώνει η μουσικός (με εξειδίκευση στην Ψυχολογία της Μουσικής), Ξένια Τσέλιγκα "πρόκειται για ένα μικρό δείγμα της στιχουργικής δεινότητας του Θεόδωρου (Μίμη) Τσελεπίδη, ενός γνήσιου εκπροσώπου της λαϊκής ποντιακής ποίησης και άοκνου θεματοφύλακα της γλωσσικής, εκφραστικής αλλά και ιστορικής ιδιαιτερότητας της ποντιακής διαλέκτου".

Φαίνεται σε κάποιους ήδη γνωστό; Λογικό, αφού με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, τον Μάϊο του 2023 (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ: https://www.pellanews.gr/alexis-stefanidis-olokliri-i-paroysiasi-toy-vivlioy-toy-kardias-anastenagman-video-122018), παρουσία του δημιουργού Αλέξη Στεφανίδη και τριών εκλεκτότατων εισηγητών. Και φυσικά, παρουσία του Θόδωρου (Μίμη) Τσελεπίδη, τον οποίο περιέγραψε, όπως είδατε πιο πάνω η κ. Τσέλιγκα.  

Το βιβλίο του γνωστού μουσικού και καθηγητή λύρας Αλέξη Στεφανίδη, πάει τώρα στα Τρίκαλα. 

screenshot-41-0K4gF.png

Το ταξίδι του άλλωστε έχει ξεκινήσει, στα χέρια πολλών αναγνωστών (και ακροατών, διότι περιέχεται και το μουσικό μέρος του "πακέτου" της παράδοσης που παρουσιάζεται). Είναι σίγουρο οτι θα συνεχίσει να ταξιδεύει, "διαλαλώντας" πόσο ισχυρή είναι η παράδοση, ειδικά όταν απορρέει μέσα από ανθρώπους δημιουργούν άρρηκτες σχέσεις και συνεργασίες! 

*(η φώτο αρχείου, από την παρουσίαση του βιβλίου στα Γιαννιτσά)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ